Országos jótékonysági vadászat: adományátadó

2024.05.16. 17:30

A nagykanizsai kórház gyermekosztályának segítettek eszközöket beszerezni

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, valamint a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályát eszközvásárlásra fordítható támogatásban részesítette az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. Az erről szóló adományozó okiratokat csütörtökön adták át mindkét intézményben.

Az adományozó okirat átadásán a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban (b-j): Maár Andrea Zsófia gyermekintenzív szakápoló, Péterné dr. Buzogány Mária főorvos, dr. Gasztonyi Beáta főigazgató, Fejes László ügyvezető és Molnár Marcell stratégiai partner

Fotó: Pezzetta Umberto

Új ultrahangos inhalátort és csontfúrót vásároltak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályára, amelynek beszerzését az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. mintegy 554 ezer forinttal támogatta. Ezt az összeget a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány közel 140 ezer forinttal pótolta ki, ismertette dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója a zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

Az osztályos ellátásban nélkülözhetetlen eszközöket kaptak a meglévők mellé, mondta Péterné dr. Buzogány Mária főorvos, a gyermekosztály vezetőhelyettese. A csontfúró és hozzátartozó tűk a gyermekintenzív osztály sürgősségi eszközei, amelyekkel gyorsan vénát lehet találni a folyadék és a gyógyszerek bejuttatása érdekében. Az ultrahangos inhalátor a légúti betegségben szenvedő, és az oxigénhiányos állapotban lévő gyerekeken segít gyorsan, mivel a porlasztott gyógyszert szájon át tudják beszívni.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályát ötödik alkalommal segítik az eszközbeszerzésben, jelezte Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta, az elmúlt 11 évben a jótékonysági vadászatok megrendezésével összesen 221,7 millió forintot juttattak kórházak gyermekosztályaira az országban. Ebből ez idáig 389 orvosi eszközt beszerzését támogatták, amellyel közel 200 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Eszközátadó ünnepség Nagykanizsán. Sólyom Krisztián vadászmester (balról), Kele Lajos, Eszteregnye polgármestere, Cseresnyés Péter képviselő, Fejes László ügyvezető, dr. Brünner Szilveszter főigazgató, dr. Nád Márta főorvos és Marada Györgyi orvos-igazgató
Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban is átadták azokat az eszközöket, melyeket a jótékonysági vadászat keretében történt felajánlásokból szerzett be az intézmény. Dr. Brünner Szilveszter főigazgató elmondta: a hordozható betegellenőrző monitorok és a csecsemőmérlegek jelentősen megkönnyítik és biztonságosabbá teszik az ellátást a gyermekosztályon.

– Zalában már több alkalommal sikerült adományokat átadni, de itt, Nagykanizsán most járunk első alkalommal – árulta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki kiemelte, hogy a tavaly december 27-én Eszteregnye és Rigyác határában rendezett jótékonysági vadászaton megközelítőleg 1,1 millió forint gyűlt össze. Az ügyvezető egyúttal köszönetet mondott a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaságnak is, melynek vezetői partnerek voltak a jótékonysági vadászat lebonyolításában.

Az eszközátadó ünnepségen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki leszögezte: jó helyre került a támogatás, hiszen a kanizsai kórház a dél-zalai térség, sőt sok somogyi településen élőnek is ellátást biztosít. A képviselő arra bátorította a jótékonysági vadászat szervezőit, hogy a jövőben is nagy lelkesedéssel végezzék eme tevékenységüket, hiszen az egészségügyi intézmények folyamatos eszközfejlesztéséhez minden támogatás jól jön.

al, pa

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában