A civil szervezetek összefogásának eredménye

2024.05.02. 12:30

Majális Zalalövőn

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is a város önkormányzata, kulturális intézménye, valamint a helyi civil szervezetek összefogásával valósult meg a majális Zalalövőn. Szerda délután szinte teljesen megtelt a Borostyán-tó mellett kialakított programhelyszín.

Gyuricza Ferenc

Az Ezüstlile néptánccsoport is fellépett a zalalövői majálison

Fotó: Gyuricza Ferenc

A majális már a délelőtt folyamán kezdetét vette egy strandfocitornával, amit egy helyi fiatalokból álló csapat nyert meg. Ezzel párhuzamosan a civil szervezetek is birtokukba vették a területet, hiszen közösségi főzést szerveztek, hogy a rendezvényre kilátogatókat tudják mivel kínálni.

- A helyi társadalom erejét és a civilek összefogását egyaránt jól jelzi, hogy évek óta így rendezzük a majálist Zalalövőn – mondta Gyarmati Antal polgármester. – A helyszínnek azért a Borostyán-tó környékét választjuk hozzá, mert a majális egyben az itteni turisztikai-idegenforgalmi szezon kezdetét is jelenti. A mai rendezvény arra is remek alkalmat kínált, hogy a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete által a tónál megvalósított fejlesztéseket, a kerékpáros pihenő és szervizpontot, a gasztropontot és a rendezvényteret is bemutassuk a lakosságnak.

A majális kulturális-szórakoztató programja az Övön Alul zenekar koncertjével kezdődött, majd a helyi művészeti csoportok, szólisták adtak műsort. Emellett számos kísérőrendezvény, többek közt modellező bemutató és játszóház várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában