Négy kategóriában

2024.05.02. 15:00

Jubileumi Terézanyu pályázat

Az Állítsátok meg terázanyut című regény révén ismertté vált, idén a Kovácsné kivan című regénnyel jelentkező író, Rácz Zsuzsa nevéhez kapcsolódik a Terézanyu írói pályázat, amely már a 10. esztendejébe lépett.

Arany Horváth Zsuzsa

Rácz Zsuzsa író, a Kovácsné kivan című idei regény szerzője, a Terézanyu pályázat ötletgazdája

Forrás: raczzsuzsa.com

Ez évben négy kategóriában hirdették meg a pályázatot, mely egyenként jelentős díjjal jár.

Rácz Zsuzsa, aki a MiNők program keretében két éve Zalaegerszegen is tartott közönségtalálkozót, lapunkhoz is eljuttatta a felhívást. A Terézanyu pályázat több mint 10 éves története során több ezer nő írta meg a történetét, közel százötvenen kaptak díjat, tájékoztatta szerkesztőségünket az író.

A pályázat zsűrijében Akovács Éva főszerkesztő az idén 75 éves Nők Lapját képviseli, részt vesz az értékelésben Békéssy Olgi alapító-főszerkesztő a nőivalto.hu portál, Fiala Borcsa vezető szerkesztő a wmn.hu., Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője, az Emberszemlélet című könyv írója. Az eddigi nyertesek közül többen váltak sikeres íróvá.

„Négy kategóriában várjuk az egyes szám első személyű, maximum 5000 karakteres írásokat május 5-ig – jelezte Rácz Zsuzsa. - A fődíj 250 ezer forint minden kategóriában. A kategóriák a következő témaköröket érintik:

- Női közösségek megtartó ereje - Te kikre számíthatsz, kik támasztanak?, - Most Te jössz! - A kisgyerekes lét boldogsága ÉS szívása - hogyan lehet megteremteni az egyenlő munkamegosztást az újszülött családban? Négykezes, szülőpáros pályázatokat is várnak. - Csajok a pult mögött - a munkahelyi közösségekről - milyen együtt dolgozni barátként, szövetségesként, például a kiskereskedelemben dolgozó több százezer nő esetében?

A legjobb írásoknak megjelenési lehetőséget biztosít a pályázat kiírója.

A pályázat határideje május 5. éjfél. Beküldési cím: http://raczzsuzsa.com/pályázat/feltoltese/.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában