Bajnoki és Mikulás-napi tatamicsaták

2023.12.13. 16:30

Kanizsai és egerszegi pontszerzők a Diák C ob-n

A Diák C korosztály országos bajnokságát Mórahalmon rendezték meg a cselgáncsozók számára, majd egy közelebbi helyszínen, a szlovéniai Lendván is tatamira álltak a zalai judokák.

Kerkai Attila

A ZJSE Lendván szerepelt fiataljai, vezetőedzőjükkel, ifj. Nagysolymosi Sándorral

Forrás: ZJSE

A Mórahalmon megrendezett Diák C országos bajnokságon 65 egyesület, 161 versenyzője vett részt, köztük a Zalaegerszegi Judo SE és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa sportolói. A ZJSE csapatából Hencz Magor az egyik legnépesebb súlycsoportban, a 33 kg-osok között zárt az ötödik helyen négy győztes és két vesztes találkozóval. A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa két sportolója végzett szintén pontszerző helyen. Ács Flóra (45 kg) és Kustán Levente (55 kg) egyaránt a negyedik helyen végeztek súlycsoportjukban.

A szomszédos Lendván 11. alkalommal rendezte meg a helyi judoklub a Mikulás-napi viadalát. Három ország (szlovén, osztrák, magyar) fiataljai léptek tatamira és a 18 egyesület sportolói között ott voltak a ZJSE judósai is. Az U10-es korosztályban Sallai Kitán az 1., míg Kiss Barnabás a harmadik helyen végzett. Az U12-eseknél Hencz Magor győzött, másodikként zárt Bálint Ádám, míg a harmadik helyet Pallós Regő szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában