Frissen Zalából

2021.07.29. 22:30

Kezdenek az atléták: a 19 magyar között majd a zalai Szűcs Valdónak is szurkolhatunk

Az Olimpiai Stadionban pénteken elkezdődnek a sportok királynőjének is nevezett atlétika versenyei a tokiói olimpián, 19 magyarral.

MTI

Szűcs Valdó válogatott szerelésben

Forrás: MTI / Archív

Fotó: Czeglédi Zsolt

Közülük az első napon, a délelőtti programban 800 méteren Bartha-Kéri Bianka és 400 m gáton Koroknai Máté lesz érdekelt, míg délután a legutóbbi játékokon, Rióban bronzérmes súlylökő, a szülése után visszatért Márton Anita mutatkozik be a selejtezőben.

A zalai induló, a Zalaszám-ZAC sportolója, Szűcs Valdó augusztus 3-án, jövő kedden kerül majd sorra, amikor a 110 méteres gátfutás selejtezői kezdődnek.

Szűcs Valdó válogatott szerelésben Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI / Archív

A magyar atléták 39 érmet – köztük tíz aranyat – szereztek eddig az olimpiákon, a dobogós helyezés azonban Tokióban bravúrnak számítana. A legnagyobb eséllyel erre a hétpróbázó Krizsán Xénia pályázhat, aki májusban, a rangos götzisi versenyen 6651 pontos országos csúccsal győzött. Összességében két-három döntős eredmény várható a csapattól.

Az atlétika a kezdetektől a játékok egyik csúcspontjának számít. Tokióban 48 számban – 24 férfiben, 23 nőiben, valamint a programban először szereplő vegyes váltóban – avatnak bajnokot, és gazdára talál az 1000. olimpiai arany is a sportágban.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/szucs-valdo-a-legjobbjat-akarja-adni-az-olimpian-is-5426150/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!