• Vonuló madaraink

  A Föld egyik leglátványosabb természeti jelensége a madárvonulás. Ősszel és tavasszal sok-sok millió madár kel vándorútjára ősszel telelő-, tavasszal fészkelőhelyet keresve. Fő mozgatórugója a táplálkozás. A madárvonulás évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget.

 • cikk kép
  Csak simogatásra várnak

  Zalaegerszeg - Vadászgörény, csüngőhasú malac, holland törpekecske, ló, láma, majom - és a sort még hosszan folytathatnánk.

 • cikk kép
  Elpusztult egy fókabébi, miután négyezer kilométerre kóborolt el otthonától

  Akár négyezer kilométerre is elkóborolhatott otthonától az az oroszlánfóka-borjú, amelyik Francia Polinézia egyik szigetén kötött ki több mint egy héttel ezelőtt. Hiába küzdöttek napokig az életéért, az állat az úton túlságosan legyengült és elpusztult.

 • cikk kép
  Magyar kutatás: a kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet

  A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akik a világon elsőként vizsgálták a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.

 • cikk kép
  Ne másszon fel veszélyes helyekre! - Ezekre a biztonsági tanácsokra figyeljen az ünnepen

  Az augusztus 20-ai állami ünnepi rendezvényekre készülve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Mentőszolgálat is arra kéri az ünneplőket: figyeljék az esetleges meteorológiai riasztásokat, valamint hallgassanak a szervezők és a hatóságok figyelmeztetéseire.

 • cikk kép
  Éjszakai denevérvadászat a belgyógyászaton

  Zalaegerszeg - Az év emlősének választott denevér tartotta izgalomban hétfőn éjjel a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház II. Belgyógyászatának dolgozóit és betegeit - az aprócska jószágtól végül dr. Illyés Zoltán biológus "szabadított"a meg az osztályt.

 • cikk kép
  Szeretnek strandolni? - Nem minden kutya rajong a vizes élményekért

  Körkép - Az elmúlt években egyre nagyobb divattá vált kutyákkal strandra járni. Ám fontos észben tartani, hogy vannak ebek, amik nem szeretnek megmártózni a habokban.

 • cikk kép
  Operatőr lett a mókusból: mogyorónak nézte a kamerát, és vitte magával a fára (videó)

  Ha mindig is kíváncsi volt arra, milyen lehet a faágakon mókusként ugrálni, akkor nézze meg ezt a videót.

 • cikk kép
  Teknősök, rákok, védett halak és nádi poszáták - Bemutatták a Válicka újjászülető élővilágát

  Zalaegerszeg-Botfa - A sikeres tavaszi orchideatúra után a Felső-Válicka patak értékeit mutatta be szombat délelőtt egy sikeres pályázatnak köszönhetően az Összefogás Botfáért Egyesület.

 • cikk kép
  Pedro, Andi, Gant, Charlie és Sziszi nem házőrzésre, hanem gyógyításra született

  Becsehely – Neked miért van kutyusod? Netán azért, hogy legyen, aki a házadat őrzi? Pedig hidd el, ennél jóval többre képesek a négylábúak. Vannak emberek, akiknek ők a legfőbb támaszai. S olyanok is, akik a kis jószágokkal másokon segítenek. Mint mi.

 • cikk kép
  Izmos, okos, aktív, bújós: amerikai staffordshire terrierek találkoztak

  Gyenesdiás –Séta babakocsi mellett vagy kerékpározók között nyugodtan - e köznapi helyzetekre a kutyákat nevelni kell. S hogy ez mennyire természetessé válhat, akár több kutyatárs kíséretében azt is tesztelték az amerikai staffordshire terrier találkozón.

 • cikk kép
  A tengelic a 2017-es év madara

  Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása a 2017-es év madaráról.

 • cikk kép
  Kékcsókára várva

  Apácatorna - A ligetes tölgyesekhez, hajdani fás legelőkhöz hozzátartozott a kékcsóka, ma használatos nevén a szalakóta (Coracias garrulus).

 • cikk kép
  Jó reggelt, Zala megye!

  Férj, feleség toporog tétován az állateledelek súlya alatt roskadozó polcok előtt, majd utóbbi közli a segítségükre siető eladóval: néhány hetes kiskutyának szeretnének száraz tápot.

 • cikk kép
  Várjuk meg, míg eljön az idő...

  Noha kormányrendelet mondja ki: a kutya, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig az anyjukkal kell tartani, az állatvédők mégis gyakran találkoznak idő előtt elszakított apróságokkal, aminek súlyos egészségügyi és szocializációs következménye is lehet…

 • cikk kép
  Jó reggelt, Zala megye!

  Hazánkban kétmilliónál bőven több kutya él, és ez meghaladja a 18 éven aluli honpolgáraink számát.

 • cikk kép
  Kutyasuli - A szivacskorszaktól a nyugodt együttélésig

  Az ember felel a kutyáért, ezért a négylábú viselkedése is az embertől függ. A konfliktusmentes együttélés érdekében pedig már fiatal korban el kell kezdeni az ebek megfelelő magatartásának kialakítását.

 • cikk kép
  Állatkerti álommunka

  Veszprém - Immár több mint ötkilós Borisz, a Veszprémi Állatkert szibériai hím kistigrise, aki szemmel láthatóan jól érzi magát gondozója ölelésében.

 • cikk kép
  Boldizsár elrepült

  Zalaegerszeg - Egy csapat gyermek, fiatal és felnőtt integetett Boldizsárnak, az immár felcseperedett erdei fülesbagolynak, amikor csütörtökön este dr. Illyés Zoltán biológus, a Mindszenty Ifjúsági Ház vezetője a botfai kastélypark fölötti dombon útjára bocsátotta.

 • cikk kép
  Kóbor szárnyasok, vándor négylábúak

  Nagykanizsa - Az elmúlt hónapokban tucatnyi kóbor vagy otthonából kidobott kutyát, cicát gyűjtöttek be a gyepmesterek a városban. Ám bagoly, sün, papagáj és teknős is került már az ebrendészek kezei közé.

Magazinok