• cikk kép
  Hasznos lehet horgászat előtt

  Keszthely – Horgászturisztikai adatbázist hozott létre a balatoni halgazdálkodási cég. Honlapjukon kereshető módon, térképen tüntetik fel az információkat, melyek hasznosak a pecások számára.

 • cikk kép
  Horgászverseny az újfalusi tónál

  Tornyiszentmiklós - Az elmúlt hétvégén az újfalusi tónál rendezett tagjai számára horgászversenyt a Lovászi Bányász Horgászegyesület.

 • cikk kép
  Harcsák, süllők, csukák, pergetők

  Zalaegerszeg - A MOHOSZ és a Horgászegyesületek Zala megyei Szövetsége közös rendezésében az elmúlt hét végén került megrendezésre a Csónakos Pergető OB I. fordulója a Gébárti- víztározón, tájékoztatott Makovecz Tamás elnök.

 • cikk kép
  Horgászok versenye

  Zalaszentgrót - A Zalaszentgróti Horgász Egyesület nemrégiben megválasztott vezetősége fontosnak tartja a természetes környezet megóvását, a tagok rekreációját. Ebben a szellemben rendezték meg a hét végi versenyt is.

 • cikk kép
  Összefogtak az állatbarátok

  Nagykanizsa – Komoly munkálatok kezdődtek a minap az állatmenhely Ady utcai telephelyén. A beruházás keretében több mint 300 négyzetméternyi útfelületet tesznek rendbe önkormányzati, illetve saját forrásból. Emellett az állatok javára szombaton jótékonysági műsort is rendeztek állatbarátok.

 • cikk kép
  Kidobták a kutyakölyköket az utcára

  Nagykanizsa – Alultápláltak, ráadásul a bolhák és a kullancsok is hemzsegnek abban az anyakutyában és három kiskölykében, akikre tegnap talált rá egy állatbarát a nemesvidi erdőben. Öröm az ürömben, hogy a kis kutyacsalád már biztonságban van a kanizsai állatmenhelyen.

 • cikk kép
  Lenyilazta a rendőr a szomszédja kutyáját (frissítve)

  Zalaegerszeg – A gazdájától nem messze nyilazta le a szomszédja kutyáját az egerszegi kapitányság egyik rendőre, az ügyben a napokban emeltek vádat.

 • cikk kép
  Befogták az idős férfira támadó őzbakot

  Magyarföld – Nem jellemző, de előfordulhat, hogy egy őzbak emberre támad. Különösen akkor, amikor a territóriumát jelöli ki.

 • cikk kép
  Áprilisban őzbakra jönnek az osztrákok

  Zalaegerszeg – Február végén befejeződött a 2015-2016-os vadászati szezon, és márciustól már indult a vadgazdálkodók új éve, a 2016-2017-es. Milyen eredményeket hozott a tavalyi, és milyen tervekkel indult az új év?

 • cikk kép
  Az igazira várnak - egy jobb sors reményében…

  Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Bogáncs Állatotthonban 180 árva kutya vár gazdára, közülük mutatunk be most négyet.

 • cikk kép
  Fákat a tópartra

  Kerkafalva – Száz csemetét ültettek el a Kéthatár-tó partján a horgászati jogot gyakorló egyesület tagjai a hétvégén. A pecások környezetvédelmi napot tartottak.

 • cikk kép
  Több mint kétszáz féle eb a Gébárti-tó környékén rendezett kutyatalálkozón

  Zalaegerszeg - Vasárnap nemzeti CAC kiállítást és országos tenyészszemlét rendezett a Gébárti-tónál a Zala Megyei Kynológiai Egyesület.

 • cikk kép
  Sok kutyát és macskát ivartalanítottak a tavaszi akció során

  Nagykanizsa – Több tucat kutyát és macskát ivartalanítottak az elmúlt hetekben az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület tavaszi akciójában.

 • cikk kép
  A négy alap féreghajtáshoz

  A féreghajtás a kutyáknál nagyon fontos és rendszeres teendője a gazdának. Íme a legfontosabb alapvetések:

 • cikk kép
  Döbbenetes nyúlgondok - addig nő a foga, amíg csak tud

  Mivel a nyulak fogazata alapvetően különbözik a miénktől, emberekétől, fontos, hogy a nyúl-tulajdonosok tisztában legyenek kedvencük ezen különleges testi adottságával. A nyulak fogászati problémái ugyanis akár súlyosabb megbetegedéshez is vezethetnek.

 • cikk kép
  Kezdődik a rókaimmunizáció - Vigyázni kell a kutyákra ebben az időszakban

  Zala megyében is április 9. és 29. között zajlik a rókák veszettség elleni immunizációja, ezért a megye számos településén ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el erre az időszakra.

 • cikk kép
  Aranyoslapon szerda óta már két kerítés védi a vándorló békákat

  Zalaegerszeg – Civil természetvédők az alsóerdei Aranyoslapi-forrás mellett megépítették a második békamentő fóliakerítést is az út mellé, a békák ugyanis már megindultak a kis tótól, a szaporodóhelytől az erdő felé.

 • cikk kép
  "Vigyázzatok a gyerekekre és a kutyákra!” - Mérgezéstől tartanak a Kertvárosban

  Zalaegerszeg – "A Hegyalja utcában, a Bóbita játszótér környékén mérget szórt ki egy elvetemült. Vigyázzatok a gyerekekre és a kutyákra!” - ez a kiplakátolt felirat olvasható a Kertvárosban több helyütt, s a felhívás mostanra bejárta a Facebookot is, így elindultunk utánajárni a valóságtartalmának.

 • cikk kép
  Kotlik a macskabagoly

  Apácatorna - Pár napja jártuk végig a Tüskevári-erdő macskabaglyoknak (Strix aluco) kihelyezett mesterséges odúit, s nagy meglepetésünkre szolgált, hogy az egyikben már kotló tojót találtunk.

 • cikk kép
  Vonulnak a békák - folytatódik a kerítésépítés

  Zalaegerszeg – Az Alsóerdőn, az Aranyoslapi-forrásnál a húsvéti hétvégén megindult a békák "visszavándorlása” az erdő felé.

Magazinok