Állatvilág

2016.04.19. 16:15

Az igazira várnak - egy jobb sors reményében

Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Bogáncs Állatotthonban 180 árva kutya vár gazdára, közülük mutatunk be most négyet.

Varga Lívia

Diót a menhely elé rakták ki egy dobozban két testvérével, s mellettük egy másik dobozban további három kiskutyát találtak a gondozók. Dió körülbelül 4 hónapos kan, első két kombinált oltását és chipjét már megkapta. Jelenleg a kölyök kennelben él társaival.

Diót egy dobozban rakták ki

Love 8 éves kan. Idős gazdája meghalt, az unoka pedig meglehetősen rosszul értelmezte a gondoskodás fogalmát: a szomszédok és a menhely egyik dolgozója etette a kutyát, ám, mivel volt olyan utcabeli, akit zavart az idős eb jelenléte, inkább behozták a menhelyre. Love Nemesapátiból érkezett.

Love idős gazdája meghalt

Brumi 10 éves ivartalanított kan, korábban Bödén élt. Idős gazdája meghalt, a szomszéd néni pedig nem tudott róla gondoskodni. Hatalmas heredaganata volt, így azonnal műteni kellett. Közben kiderült, hogy sajnos szívbeteg, emiatt erősen vizesedik, ezért szívgyógyszert és vízhajtót szed naponta. Brumi kifejezetten barátságos, kedves kutyus. Imád sétálni, s mivel a kalandozást sem veti meg, nem árt, ha jó a kerítés...

Brumi szintén árván maradt

Szamóca 10 hónapos kislány, még nincs ivartalanítva. Az ózdi gyepmesteri telepről, altatás elől mentették meg a bogáncsosok. Előélete ismeretlen, de retteg az embertől, fél minden érintéstől. Valószínűleg sokat bánthatták. Szüksége lenne egy nagyon türelmes gazdira, akinek élete végéig hű társa lehet. Kutyákkal jól kijön.

Szamócát altatás elől mentették Fotó: Pezzetta Umberto

Aki szeretné örökbe fogadni valamelyik most bemutatott árvát, hívja a Bogáncs Állatotthont a 30/424-3579-es számon.

Az állatvédők azt kérik: idős emberek mellé ne akarjanak kölyökkutyát vinni, hiszen egyrészt az eb energikussága, főleg, ha a „tervezettnél” nagyobbra nő, gondot okozhat, másrészt a gazda halála után a családtagok, ha egyáltalán vannak, sok esetben nem tudják vagy nem akarják átvállalni a kutyát. Így maradt árván Love és Brumi is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!