Állatvilág

2017.07.24. 18:35

Gazdikereső - Csilla cica az igazira vár

NAGYKANIZSA - Csilla a dél-zalai városban, az egyik lakótelep házai közt kóborolt, ahol a lakók már megjegyezték: két testvére után ő is el fog tűnni... Egy kedves hölgy, akiről aztán a nevét kapta, nem hagyta annyiban a dolgot, és segítséget keresett Csillának.

Zalai Hírlap

A cica így került el az utcáról, jutott orvosi ellátáshoz, majd ivartalaníttatták, azonban a napokban elvégzett tesztből kiderült, hogy leukózisos, derül ki a Bársonytalp Zala Cicamentő Közösség beszámolójából.

Csilla nem beteg, teljesen jól van, csak hordozója a vírusnak. A leukózis ugyanis nem azonnali halálos ítélet, csupán egy stempli "az útlevelében", hogy "nem utazhat be akárhova": egyedüli cica lehet lakásban vagy másik leukózisos cica társának fogadható örökbe. Mert Csilla gazdit keres.

Csilla imádja a simogatást, a dörgölőzést, szeret ölben dorombolni és nagyokat aludni
Fotó: Bársonytalp

Jelenleg egy szobába bezárva tölti a napjait, de ez nem maradhat így örökre, hiába rendkívül nyugis cica, aki nem háborog a bezártság miatt. Még a játék se hozza lázba, annyira nyugodtan elvan. Imádja viszont a simogatást, a dörgölőzést, szeret ölben dorombolni és természetesen nagyokat aludni.

A 2-3 évesnek saccolt tündéri kislánynak némi odafigyeléssel még sok szép éve lehet hátra. Aki szeretné őt társául fogani, hívja a 30/3383779-es bársonytalpas számot, Csilla már várja, hogy beköltözhessen végleges otthonába és szerető gazdija szívébe.

Amennyiben szükséges, a bársonytalpas közösség a cica élete végéig segíti a leendő gazdát gyógyszerrel (ez csak akkor szükséges, ha lesznek tünetei, egyébként nem) és az orvosi ellátásban. Csilla egyelőre nem szed semmit, néha immunerősítő kúrát kap, ennek költségeibe ugyancsak besegítenek az állatvédők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!