Állatvilág

2016.01.21. 11:06

Szerető gazdit keres három kutyus

Keszthely - Lapunkban rendszeresen foglalkozunk állatvédelemmel, és hangsúlyt helyezünk arra, hogy a megfelelő tartáshoz szükséges információkkal szolgáljunk olvasóinknak.

Arany Gábor

Időről-időre bemutatjuk a megyénkben működő állatmenhelyek tevékenységét is, nem titkoltan azzal a céllal, hogy minél több lakójukat gazdához juttassuk. Ez alkalommal a Keszthely térségében működő Tierhilfe für Ungarn állatvédő egyesület közreműködésével a Balaton-parti város ebrendészeti telepén élő három kutyust mutatunk be.

Zizi tavaly júniusban született, pincser szuka, jellemző mérete: 7,2 kiló és 30 centi marmagasság.

Oltással, chippel már rendelkezik, de még nincs ivartalanítva. Nagy mozgásigényű, játékos, imád ölben lenni, nagyon igényli a törődést is. Szukákkal, kanokkal egyaránt jó a viszonya. Kedveli a gyermekeket, ezért nyugodt szívvel ajánlható ilyen családba is. Zizi pórázon szépen sétál, a zajoktól nem ijed meg.

Némó 2013-as születésű puli keverék kan.

Ő is megkapta az oltást, a chipet. Szukákkal jó viszonyt ápol, kanokkal azonban szoktatást igényel, a cicákat viszont nem kedveli. Pórázon szépen sétál, nagyon jó házőrző, mert védi a területét. Nem az a tipikus öleb kutya, ugyanis nem szereti, ha nyaggatják. Ennek ellenére kedves kutya, mert ha simogatást szeretne, akkor mindig jön és kéri. Tulajdonságai miatt csakis tapasztalt kutyatartóknak ajánlják, gyermekes családba nem való.

Jack 2014. augusztusban született kisebb testű keverék kan.

Testvérével együtt egy telefonfülkébe volt bezárva. Oltott, chipelt és ivartalanított. Szuka és kan kutyákkal nagyon jó a viszonya. Pórázon szépen sétál, nagyon barátságos, nem ijedős és szereti a gyerekeket. Tipikusan családi kutya, mert imád játszani, mivel szeret kint tartózkodni, ezért csak lakásban tartásra nem ajánlott. Családi háznál, ahol nagy udvar is van és kint-bent tartózkodhat, tökéletes társ lesz.

A három kutyus jelenleg a keszthelyi ebrendészeti telepen lakik. Örökbefogadási szándékkal lehet jelentkezni Kalmár Gábor gyepmesternél a 06/30/946-4748 telefonszámon, vagy ez ügyben hívható Tamás Diána is a 06/30/507-7134-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!