Állatvilág

2017.06.08. 12:47

Rendőr mentette meg a fészekből kiesett kisgólyát

Egy villanypóznára épített fészekből esett ki egy fióka, melyen állampolgári bejelentést követően, a csanyteleki körzeti megbízott segített.

Egy felgyői lakos tett bejelentés a rendőrségre, mert 2017. június 5-én 12 óra körül, hogy a tanyájától nem messze levő gólyafészek alatt a földön egy fiókát talált, a madarat hazavitte, mert féltette a kóbor macskáktól. Nem sokkal a bejelentést követően a csanyteleki körzeti megbízott Dudás László r. főtörzsőrmester a helyszínre érkezett. A Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársa a bajba jutott állatot magához vette, majd a Szegedi Vadasparkba szállította.

Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A madarat, amit az intézmény munkatársa Feketéné Nacsa Veronika vett gondozásába, megmentője két nappal később meglátogatta. A gondozó ekkor elmondta, hogy a fióka egészségi állapota és étvágya megfelelő.

A kisgólya két óránként eszik és egészen erőre kapott. A szakértő hozzátette, hogy egy hasonló helyzetbe került társával együtt cseperedik a madár. Felnevelésüket követően a gólyákat szabadon engedik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!