Állatvilág

2016.05.12. 18:24

Hasznos lehet horgászat előtt

Keszthely – Horgászturisztikai adatbázist hozott létre a balatoni halgazdálkodási cég. Honlapjukon kereshető módon, térképen tüntetik fel az információkat, melyek hasznosak a pecások számára.

Keszey Ágnes

Horgászható partszakaszok, horgászjegy értékesítési helyek, szállások, csónakbérlési - valamint sólyahelyek, befolyók között kereshetnek a pecások a most elkészült adatbázisban, s a tó térségében működő horgászegyesületek elérhetőségeit is megtalálják.

- A Balaton körül kevés a szabad partszakasz, nagy területen nádas borítja a partot, illetve nagyon sok helyen beépített. A szabad vízfelületek nagy része strand, ahol az egyes önkormányzatok szabályai alapján nem minden időszakban lehet horgászni. Eddig ha egy turista érdeklődött, nem nagyon tudtunk neki általános érvényű információt mondani, mert településenként eltérnek a szabályok és adottságok - szólt az adatbázis megalkotásáról érdeklődésünkre Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője. A kategóriákat az eddigi tapasztalatok: a térségbe horgászni érkezők leggyakoribb kérdései, érdeklődései alapján állították össze. Bővítési lehetőségekre - például horgászboltok feltüntetésére - is vannak ötletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!