Állatvilág

2015.10.04. 16:32

Határ menti verseny - Horvát, szlovén és magyar horgászokkal

Tornyiszentmiklós - Mintegy 140 kilogramm halat fogtak összesen a horgászok szombaton a nemzetközi Mura Kupa horgásztalálkozón.

Korosa Titanilla

Pénteken visszavonta a Zala Megyei Kormányhivatal illetékes főosztálya a korábban kiadott horgászati és halászati tilalmat a Zala megyei határfolyókra, az érintett szakaszok biztonsági helyzete nem igényelte a tilalom fenntartását a határszakaszokon, így a tervezettnek megfelelően sor kerülhetett a Mura Kupa horgászversenyre. Ami a biztonságot illeti, Tornyiszentmiklósról átérve a szlovén oldalra, Pincénél határőrök igazoltatták az oda érkezőket.

A tornyiszentmiklósi-újfalusi horgásztónál első alkalommal rendezték meg a versenyt, amelynek házigazdája idén a Lovászi Horgászegyesület volt, a fő támogató pedig a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége.

Ponty, kárász, amur, csuka, keszeg és harcsa is horogra akadt a versenyen. Vida László (balra) fogását mérlegelte Szabó Gábor (jobbra) és ifj. Pálla Miklós (középen) Fotó: Korosa Titanilla

A három fős csapatok versenyében magyar részről hat, a szlovénektől négy, a horvátoktól pedig tíz együttes próbált szerencsét, vagyis közel százan vettek részt a Mura Kupán a szervezőkkel együtt. A horgászat délelőtt három szektorban zajlott, a versenyzők eredményeit összesítve született meg a végeredmény, illetve a legtöbb halat fogó egyéni versenyzőt díjazták.

- A Mura Kupa több évtizedes hagyományokra tekint vissza, a szlovén, horvát és magyar egyesületek együttműködését megállapodás is rögzíti - mondta Makovecz Tamás, a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetségének elnöke. A megyei horgász szövetség szakmai és anyagi támogatást nyújt a rendezvény megszervezéséhez, s ezen túl saját csapatot is indítottunk.

Ifj. Pálla Miklós, a lovászi egyesület elnöke arról beszélt, hogy négyévente tartják a versenyt Magyarországon, s nagy öröm számukra, hogy ők lehettek ez alkalommal a házigazdák. A verseny jól sikerült, a Mura Kupa történetében most fogták a legtöbb halat, mintegy 143 kilogrammot. A legeredményesebb a horvát Stara Mura Miklavec csapata lett, a megyei szövetség alkotta együttes negyedik lett, a lovásziak az ötödik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!