Állatvilág

2016.07.11. 07:24

Horgászverseny Lendvadedesen

LENDVADEDES - Horgászegyesületek vezetőinek szerveztek meghívásos versenyt szombaton a helyi horgásztónál.

Korosa Titanilla

Mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza a vezetőségi tagok számára megtartott horgászverseny, melynek célja, hogy a civil szervezetek vezetői is botot ragadhassanak, hiszen más, saját szervezésű versenyekre ők nem nevezhetnek.

A legjobb eredmény elérő versenyzők: (balra) az 5. helyezett Dezső József, Fehér Péter, Gerencsér Dániel, Csernela Sándor, mellette Schettner Szabolcs, aki a negyedik helyen végzett

A szervező lenti Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület elnökségi tagjai mellett a kerkaszentkirályi és a lendvai-kóti egyesületek képviselői érkeztek meg a versenyre. A rendezvény célja a horgászat mellett az egyesületi tagok közti baráti kapcsolatok erősítése.

A különdíjasok: Fehér Péter és Gróf János

Román Péter, a szervező egyesület vezetője elmondta: meglepően nagy mennyiségű halat sikerült kifognia a 21 versenyzőnek. Az összfogás 104 kilogramm lett, zömében apró halak - kárász, dévér, ponty és kevés törpeharcsa - akadtak horogra, amik nagy része már a lendvadedesi tóban növekedett

A versenyen az első hat helyezettet értékelték, a legjobb három eredményt Gerencsér Dániel Radamosból (11,11 kg), Fehér Péter Lentiből (8,84 kg) és Csernela Sándor Völgyifaluból (7,68) érték el. A legnagyobb halat a kerkaszentkirályi egyesületből Gróf János fogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!