Állatvilág

2016.12.26. 19:15

Madárkarácsony Gyenesdiáson: szotyi kerül az etetőkbe

Gyenesdiás - Már évek óta hagyomány Gyenesdiáson, és idén sincs másként: a település lakói magcsomagot kapnak, hogy az élelem a madáretetőkbe kerüljön.

Keszey Ágnes

Az önkormányzat környezetvédelmi és településfejlesztési bizottsága és a helyi Forrásvíz Természetbarát Egyesület összefogásával idén is elkezdődött a már hagyományos Madárkarácsony nevű program. Ennek keretében - az ünnep elmúltával is - a madárkedvelő gyenesdiásiak ingyenes magcsomagokat vehetnek át.

Kőhalmi Regő, Villő és édesapjuk, Balázs is gondoskodik a madarakról. Gálné Németh Ildikótól vették át a magcsomagot Fotó: Keszey Ágnes

- A környezetvédelmi bizottság jóvoltából a Községházán lehet átvenni a magokat a január 6-ig tartó igazgatási szünet után, valamint egyesületünk székhelyén. Napraforgómagot osztunk - mondta lapunknak Gálné Németh Ildikó elnök. A településen évek óta több mint ötven család eteti e segítséggel a madarakat, s évről évre egyre többen újként csatlakozva gondoskodnak az itt telelő kis szárnyasokról.

A Kőhalmi családban a gyerekek is figyelnek a madarakra. Villő elmesélte, hogy ő már találkozott rigóval és kék cinegével, amelynek sárga színű a hasa. Kistetvére, Regő pedig ásványvizes palackból madáretetőt készített, és karácsonyi csillagokkal díszítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!