Állatvilág

2015.11.25. 16:15

Ne mondjunk le róla! - Felhőt csak a kitartó szeretet mentheti meg

Zalaegerszeg - Felhő hét évéből ötöt a Bogáncsnál töltött, ezért számára a menhely az otthon, a biztonság. Így, amikor megérezte a változás szelét, már-már a testi épségét is veszélyeztető tiltakozásba kezdett. Gondozói azonban tudják: ez a kedves kutya a mostaninál jobb életet s egy szerető gazdit érdemel.

Varga Lívia

Felhőt, a menhely legrégebbi lakóját október közepén mutattuk be olvasóinknak. Cikkünk az interneten több mint hatszáz megosztást kapott, így a hétéves kutyus híre elért az ország legtávolabbi pontjaira is. Bő egy hét múlva már arról számoltunk be: egy kecskeméti állatbarát magához venné, ha lenne, aki elviszi hozzá, és összeszoktatja két kutyájával.

Abai Erika, a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület operatív titkára vállalkozott a háromszáz kilométeres útra. Meséli: már az indulás is rendkívül nehézkes volt, mert Felhő nem akart beszállni az autóba.

Az indulás előtti pillanatok. Felhő megrettent az elszakadástól... (Fotó: Abai Erika)

– Végül elindultunk. Egy darabig nyugodt volt, ám amint úgy érezte, túl messzire kerültünk a biztonságot jelentő menhelytől, iszonyú tombolásba kezdett. Próbáltam megnyugtatni, de semmi nem használt. Tilajnál meg kellett állnunk. Konzultáltam az állatorvossal, hogy elbódítsuk-e, s úgy induljunk tovább, de végül úgy döntöttem: nem kockáztatok, visszahozom, hiszen nem tudhatjuk, ébredés után hogyan reagálna az új környezetre, s mi történne, ha otthagynám... – meséli Abai Erika, hozzátéve: miután beértek a menhelyre, Felhő csak úgy iszkolt be megszokott helyére.

Minden kezdődik tehát elölről: Felhő ismét gazdikereső, csak már egy támogatóval a háta mögött. A kecskeméti hölgy elhatározta ugyanis, hogy ha magához venni nem is tudja, anyagilag segíti őt. De nem lehet ez a végső megoldás...

– Rá kellett döbbennünk, hogy Felhő olyan régóta él nálunk, hogy számára a menhely már az otthont jelenti. Éppen ezért olyan örökbefogadók jelentkezését várjuk, akik hajlandóak kijárni hozzá addig, míg el nem nyerik a bizalmát.

Felhő persze nem véletlenül lett ilyen. Élete során sokat csalódott már bennünk, emberekben, s ez a barátságos, kedves kutya mára bezárkózott. Ennek ellenére keresi az ember figyelmét, társaságát, de sosem tolakodó. Elsősorban kertes házhoz ajánlják házőrzőnek, de akár „kanapékutya” is lehetne belőle.  Ivartalanítva, oltva, chipelve van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 30/424-3579-es számon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!