Állatvilág

2017.01.06. 18:50

Te lehetsz az utolsó esélye...

Zalaegerszeg - Beköszöntött az igazi tél, a kemény mínuszok pedig sok utcán élő vagy gazdás, de rossz körülmények között tartott macska halálát okozhatják. Egy kis odafigyelés azonban életet menthet.

Varga Lívia

Ha kóbor állatot látsz, ne várj másra, ne arra gondolj, hogy majd más cselekszik, hogy valaki biztos segít neki, hiszen ha mindenki ezt gondolja, mi lesz vele? Ha te nem segítesz, lehet, hogy reggelre megfagy - olvasható a Bársonytalp Zala Cicamentő Közösség Facebook-oldalán. A posztban az állatvédők azt kérik: a nagy hidegben fokozottan figyeljünk saját cicáinkra, s ne legyünk érzéketlenek a kóborkák iránt sem. Azzal, ha beengedjük őket a garázsba, a fáskamrába, s adunk nekik ételt és vizet, életüket menthetjük meg.

A gyönyörű, éjfekete Bagira 3 éves, egészséges kandúr. Gazdája meghalt, így most az utcán, egy bolt tövében él, és a csatorna alá bújik, ha esik az eső. Kedves és szelíd. Lenne valaki a gazdája? Fotó: Bársonytalp

- Az ősszel, tél elején született kölyköknek segítség nélkül nincs sok esélyük a túlélésre - hangsúlyozza Berzicza Alíz, a cicamentő közösség önkéntese. - Sokat tehetünk már azzal is, ha egy kartondobozt befedünk hungarocellel és plusz szigetélésként hullámpapírral borítjuk, az aljára vastagabb szivacsot teszünk, végül bevonjuk nejlonnal. Egy meleg vizes üdítőspalack pedig kiváló radiátorként szolgálhat a kis kuckóban, fontos azonban, hogy ezt cseréljük ki, mielőtt megfagy, mert ellenkező esetben többet ártunk, mint használunk - mondja az állatvédő, aki arra is felhívja a figyelmet: a cicák, mivel más meleg helyet nem találnak, gyakran a kocsik motorházában szoktak melegedni, és sokuknak lesz az a veszte. Azzal, ha indítás előtt megkopogtatjuk a motorháztetőt, ugyancsak életet menthetünk, ahogy az örökbefogadással is. A Bársonytalp önkénteseinél s a menhelyen is telt ház van, miközben sokan a fagyos utcán várnak megmentőjükre...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!