Elképesztően cuki: törpe fekete bárány született Újudvaron

2017. június 19., 13:11 szerző: Horváth-Balogh Attila
komment
ÚJUDVAR - A világ legkisebb állatai közé tartozik az ouessant-, vagy breton törpe juh. A Magyarországon ritka, Zalában meg pláne látványosságszámba menő faj egyik példánya két hete adott életet kisbárányának.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az igazi fekete bárány – melynek mérete születéskor nem sokkal nagyobb egy kesztyűnél – egy újudvari portán látta meg a napvilágot. A fekete színű és az általunk ismert juhokhoz képest sokkal kisebb testű faj Franciaországból, Bretagne-ból származik.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Bretagne partjainál létezik 3 sziget, ezek egyike Ouessant, vagy Ushant, innét ered ez a különleges juhfaj – hallottuk a büszke gazdától, Schné Tamásné Tóth Máriától. – Ezért hívják Ouessant-, vagy breton törpe juhnak is. A breton juh a Magyarországon ismert juhoknál jóval kisebb, mindössze 50 centiméter magasságot ér el kifejlett korára és nagyon cukin tud bégetni. Már igen vártuk az új jövevény érkezését – megjött hát és láthatóan jól érzi magát, csak még kicsit félős.

Video: Schné Tamásné

Anyja – amely körülbelül akkora, mint az általunk ismert juhok fiatal bárányai – igencsak félti picinyét.

A földön nem is tudjuk fényképezni, mert a mutter mindig ott legyeskedik körülötte és testével takarja. Az apa, a kos pedig mindezt végtelen nyugalommal, fekve szemléli. Habár szarva elég csavaros és kemény, mint a kő, félni nem igazán kell tőle, mert nem különösebben hozza lázba, ami körülötte történik.

Horváth-Balogh Attila

2017. június 19., 13:11 szerző: Horváth-Balogh Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...