Állatvilág

2015.10.05. 13:42

Madárfigyelő napokat tartottak a megyében

Fenékpuszta - Az elmúlt hétvégén megyénkben is számos rendezvényt tartottak a hagyományos Európai Madármegfigyelő Napok keretében.

Varga Andor

A zalai madarászat zászlóshajójának számító fenékpusztai bázison, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gyűrűző állomásán például mind a két napon várták az érdeklődőket. A szombat nagyon kellemes időjárási körülmények között telt, s ekkor 55 madárfaj 8326 példányát sikerült megfigyelni. Aztán vasárnapra némileg feltámadt a szél, de 64 madárfaj 3421 példánya így is a távcsövek elé került.

Ez a cinegeportré is a megfigyelő nap fenékpusztai programja során készült Fotó: Varga Júlia/MME

Legnagyobb számban füsti fecskék, seregélyek és dankasirályok jelentkeztek , de mutatóba bölömbika, rétisas és darázsölyv is akadt.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében a zalavári Kis-Balaton Bemutatóháztól túra indult vasárnap, és ugyanekkor a Miklósfa-tavaknál is volt szervezett madármegfigyelés. Az országos összesítésbe ezek még nem ismert eredményei is bekerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!