Labdarúgás

2017.09.17. 09:30

Megvan az Andráshida első idegenbeli sikere

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a 6. fordulóban született meg a Tarr Andráshida együttesének első idegenbeli sikere. A zalaiak szombaton este, villanfényes mérkőzésen, Pápán győztek, s ezzel megerősítették helyüket az élcsoportban.

Zalai Hírlap

Szegleti Gergely szerezte meg a hidaiak győztes találatát Fotó: Szekeres Péter

Pápai Perutz FC -Tarr Andráshida 1-2 (1-1)

Pápa, 300 néző. Jv.: Horváth P.

Andráshida: Horváth M. – Horváth T. (Tóth L.),Balla, Major, Varga – Marsai, Kovács L.(Fülöp), Nagy Z., Szegleti – Horváth D.(Ferencz), Vittman. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Szabó Zs. (45., 11-esből), illetve Kovács L. (29.), Szegleti (76.).

Kiállítva: Császár (Pápa, 91.).

Szegleti Gergely szerezte meg a hidaiak győztes találatát Fotó: Szekeres Péter

Az egykor szebb napokat látott pápai csapat, az NB I-ben is szerepelt, amely élvonalbeli kizására, illetve kiesése után az idei szezonra kapaszkodott fel a harmadosztályba. A pápaiak villanyfényes találkozón fogadták az Andráshidát, és az első húsz perc az ismerkedés jegyében telt el. A hazaiak sok szabadrúgás rúghattak, rendre felívelték a vendégek kapuja elé, de két kisebb lehetőséget leszámítva nem volt esélyük a gólszerzésre. A félidő közepén aztán Kovács László szabadrúgásgóljával a zalaiak szerezték meg a vezetést, és átvették a játék irányítását. A félidő hajrájában, egy vitatható büntetőből egyenlítettek a házigazdák.

A második félidőben feljebb tolta védekezését az Andráshida, és igyekezett megakadályozni a felíveléseket. Sikerrel tették ezt és a mérkőzés utolsó húsz percére ellenfele fölé kerekedett a zalai csapat, amely szegleti átlövéstalálatával megszerezte a győztes találatot is. A hátralévő időben jól védekeztek a vendégek, és megtartották egy gólos előnyüket.

A jó játékoskerettel rendelkező pápaiak ellen taktikus, koncentrált játékkal megérdemelten szerezte meg első idegenbeli győzelmét a zalai csapat.

Dobos Sándor: „Munkás mérkőzésen vagyunk túl, bár a hazaiak az alsóházban tanyáznak, azért jó kerettel rendelkeznek. Sajnos ma is tartalékosak voltunk, de a fiúk bizonyították, hogy nincs tartalékos csapat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!