Baba

2008.10.07. 04:35

Határozott a nevelésben

Az RTL Klub csinos műsorvezetője, Marsi Anikó másfél esztendeig volt távol a képernyőtől kisfia születése után. Visszatérvén a Fókuszba, munkájában és anyaként egyaránt sikeres.

Dallos Zsuzsa

A mindig derűs televíziós arcáról ma sem hervad le a mosoly, noha nem egyszerű vidékről dolgozni járnia, gyermekkel foglalkozni, elfoglalt ember feleségeként helytállni.

- Siófokon lelassul az élet, nincs őrült rohanás, az emberek nyitottak és kedvesek, Vilmos jól érzi magát vidéken, rengeteget van kint a szabadban, imádja a Balatont. Nekem pedig szerencsém van, a munkahelyemre olykor gyorsabban beérek a fővárosban élő kollégáimnál  hárítja szerényen a dicséretet.  Azt pedig, hogy mikor kezdjen dolgozni egy gyermekes kismama, az határozza meg, mennyire igényli a kicsi a társaságot, és mennyire hiányzik édesanyjának a munka. Vilmos kétéves, önálló, nem féltem, hogy mi lesz vele nélkülem. A főnökeim hívtak vissza, élvezem én is, hogy visszatértem a képernyőre. Először kissé nehezen fogadtam el, hogy nem én fektetem le minden este a fiamat, de tudom, édesanyám és Laci is tökéletesen meg tudják oldani a gyermek körüli teendőket, és én is igyekszem úgy megszervezni elfoglaltságaimat, hogy mindenre maradjon időm.

- Vilmos kemény kötésű kissrác. Mennyit kell fegyelmezni?
- Amíg a saját vagy más testi épségét nem kockáztatja, addig kipróbálhatja a világot és a maga erejét. A kalandokat nagyon szereti, fölöslegesen nem korlátozzuk, és mindig megmagyarázzuk, miért nem tehet valamit.

- El is fogadja?
- Többnyire igen. Igyekszünk nem érzelmi alapon dönteni és következetesnek maradni. Tapasztalataim szerint a gyerekek jóval többet megértenek, mint azt mi gondolnánk. Mi nem gügyögünk vele, megbeszéljük, amit szeretnénk, igyekszünk meg- egyezésre jutni.

- A Palik család mennyi időt tud együtt tölteni, lévén az apuka nagyon elfoglalt?
- Az uram nemcsak papíron létező apuka, igyekszik a lehető legtöbb időt kisfiával tölteni.Vilmos nagyon élvezi apja társaságát, tökéletesen kijönnek egymással. Hasonlóképp Laci nagylányával, Julcsival.

- Mennyire változtatta meg életét a fia születése?
- Gyökeresen. Ennél jobban nem forgathatta volna föl semmi az életem, és szebb változást sem tudok elképzelni. Most már bármit teszek, mindenben Vilmos lesz az első, mindent úgy mérek, milyen változást jelent majd számára. Ezt a főnökeim is megértik, de szerencsére nem kellett sokszor otthon maradnom Vilmos betegsége miatt, hálş istennek, egészséges, mint a makk.

- Fia ránézésre tiszta apja.
- Nekem vegyes, és jó látni, hogy mindig formálódik.



Olvassa el rovatunk korábbi cikkeit!

Nézze meg  a Gyermekszoba fotóit itt!

 Kattintson ide és lépjen be közösségi portálunk, az  ENTEO virtuális Gyermekszobájába!





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!