Bak

2017.02.12. 13:55

A baki diákok pörkölt tortát készíthettek és budapesti színházi előadást láttak

Bak - A közép-zalai községben nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a felnövekvő nemzedékek megismerjék szűkebb hazájuk hagyományait, az előttük élő falusiak életét.

Civil Tudósítónktól

Ennek a törekvésnek a jegyében zajlik az értékőrző fiatalokat tömörítő programsorozat, amelynek többek között az úgynevezett Könyvtármozi ad keretet.

A baki faluházban működő gyerekcsoportok rajzokon örökítik meg az élményeiket Fotó: A szerző

A baki Faluházban, a megyei könyvtárellátó hálózat jóvoltából már tavaly óta rendszeresen várják az általános iskola tanulóit Könyvtármozi programjukra, melyet a Deák Ferenc Megyei Könyvtárral közösen szerveznek az NKA támogatásával. A múlt csütörtökön sorra került vetítésen az Ízőrzők című műsornak, a Göcseji Falumúzeumban felvett adását nézhették meg a fiatalok, akik ez esetben főként az úgynevezett Helyi Értékőrző Ifjúsági Csoport tagjai közül kerültek ki. A vetítéshez kapcsolódóan elkészítették a helyi értékek között szereplő, a filmben is bemutatott régi falusi ételeket, sőt egy ügyes kezű baki asszony vezetésével még a hagyományos és közkedvelt pörkölt torta, cseppet sem egyszerű elkészítését is elsajátíthatták. A csoport ezt követően vasárnap a Budapesti Nemzeti Színházban a Betyárjáték című színdarabot nézte meg. Az így szerzett ismereteket is felhasználva készül a csapat a Zalai Kincskereső megyei vetélkedőjére.

A diákok a korábbi alkalmak ismereteit is rendszeresen feldolgozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!