Balatongyörök

2016.08.01. 14:07

Főztek és szereltek a Györöki Tűzoltónapon

Balatongyörök –Több mint másfél évtizedes hagyománya van a Györöki Tűzoltónapnak, melyen az önkéntes csapatok erősíthetik a baráti kapcsolatokat, az érdeklődők pedig ismerkedhetnek a lánglovagok munkájával.

Keszey Ágnes

A Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében megvalósult szombati program főzőversennyel indult. Nem csak szakácstudományukat mérhették össze a csapatok, így biztosították is az ebédet. Mindenkinek káposztás-húsos tarhonyát kellett elkészíteni, a legjobbat a vasi, Táplánszentkeresztről érkezett csapat főzte. Kellett is a tartalmas, laktató étel, hiszen  délután kezdődött a kismotorfecskendő szerelési verseny.

– A feladat ugyanaz, mint az országos versenyen: percenként 800 liter teljesítményű szivattyúval kell egy köbméter vízzel leküzdeni a célt  – mutatta be a feladatot Mikola Gyula, a Hamutiprók elnöke. Az alsópáhokiak taroltak: első lett a férfi-, második a vegyes csapat, s a nők között ők voltak a leggyorsabbak. A házigazda györökiek harmadik helyezést értek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!