Balatongyörök

2015.05.24. 19:43

Hullámverés és hajókürt köszöntötte a Balaton megkoszorúzására indulókat

Balatongyörök - Több éves hagyomány már, hogy pünkösdvasárnap tartják a szezonnyitó ünnepélyt Balatongyörökön, melyet ezúttal is változatos programokkal tették érdekessé kicsik és nagyok számára egyaránt a szervezők.

Kósa Tamás

(Fotó: Kósa Tamás)

- Vasárnapra kisütött a nap, ezért mondhatom – kezdte Villányi Éva, a Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtár vezetője -, hogy az időjárás nem csak a rendezvényünket, hanem a Entente Florale Europe elnevezésű európai környezetszépítő versenyre való készülődésünket is segítette, remélve, hogy a májusi eső nekünk szó szerint is aranyat (aranyérmet) ér. A háromnapos program során a művelődési házban fotókiállítást láthattak az érdeklődők, zenei kínálatunkban szerepelt a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje a Vonyarcvashegy mazsorett-csoport közreműködésével, valamint dixieland előadás is, de az óvodások pünkösdi műsora és a Balaton megkoszorúzása sem maradhatott el. A mostani ünnepség jó alkalom volt arra, hogy két elismerést is átadjunk, Pro civitate emlékéremmel ismerte el Biró Róbert polgármester úr dr. Idrányi Zoltánné Pátzay Annának a Valóra vált egészség című program szervezésében végzett-, és közösségi munkáját, Nagy Tamásnak pedig Balatongyörökért emléklapot adott át a polgárőrségben ellátott kiemelkedő munkájáért.

Dr. Idrányi Zoltánné Pátzay Anna közösségi tevékenységét Pro civitate emlékéremmel, Nagy Tamás (jobb oldalán feleségével) polgárőri munkáját emléklappal ismerte el a község önkormányzata. (Fotó: Kósa Tamás)

A szezonnyitó ünnepség köszöntőbeszédében a szomszédos Szigliget polgármestere, a Balaton Szövetség elnöke, Balassa Balázs méltatta a község lakóinak összefogását azért a célért, amit az összes Balaton-parti település feladatának tekinthet: az itt élők úgy érezzék jól magukat, hogy az ide látogató turisták szívesen jöjjenek, és barátokra találjanak egymásban.

A köszöntő után a Csongor nevű hajó fedélzetéről, a jó szezon reményében megkoszorúzták a Balatont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!