Bánokszentgyörgy

2016.10.31. 13:37

Megújult a ravatalozó

Bánokszentgyörgy – Az önkormányzat saját forrásaiból újult meg halottak napjára, illetve mindenszentekre a ravatalozó a dél-zalai kistelepülés temetőjében.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Baumgartner László polgármester elmondta: utoljára 2005-ben újították fel a ravatalozót. Azóta több jelentős probléma is keletkezett az építményen, a legégetőbb az volt, hogy tönkrement a tetőszerkezet. A bitumenes hullámlemezt kikezdte a napsütés és egy idő után áteresztette a csapadékvizet. A nedvesség hatására a szalufák elkorhadtak, illetve az épület egyik sarkát adó faoszlop is, így az ingatlan balesetveszélyessé vált. A mostani munkálatok során a károsodott faanyagot kicserélték, lefestették a szakemberek, a tönkrement hullámlemezt pedig jó minőségű tetőcserép váltotta. Természetesen, bádogosmunka is szükséges volt, továbbá új vakolatot, festést kaptak a falak és a kivitelező megoldotta a csapadékvíz elvezetését is. A teljes beruházás bruttó 3,8 millió forintba került, s az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta.

Baumgartner László a megújult ravatalozót mutatja

A polgármester hozzátette: a jövőben szeretnék elvégezni a temetőhöz vezető út, illetve a belső úthálózat felújítását, mintegy 10 millió forint értékben – ám ehhez már pályázati támogatást remélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!