Barlahida

2016.07.25. 17:55

Munkagépek találkozója - Mintegy száz traktort várnak, melyek fele versenyezni is fog

Barlahida - Harmadik alkalommal rendeznek mezőgazdasági géptalálkozót a göcseji településen. Augusztus 6-án mintegy száz munkagépet várnak a községbe.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak Hári István, a rendezvény egyik szervezője. Kiemelte: már az elmúlt esztendőben is igen komoly érdeklődés mutatkozott a találkozó iránt, idén azonban még több résztvevőre számítanak.

Pillanatkép a tavalyi találkozóról, az egyik leglátványosabb versenyszámban, a szlalomban is bizonyíthatnak a résztvevők
Fotó: Archív/Gyuricza Ferenc

- Az előzetes adatok alapján mintegy száz munkagépet tudunk felvonultatni, ezeknek körülbelül a fele versenyezni is fog - folytatta Hári István. - A programban lesznek már jól ismert versenyszámok, így például szlalom, pulling, illetve traktor szépségverseny is, mely során oldtimer korú gépeket is láthat a közönség, de készülünk néhány új elemmel is, melyekről előzetesen sokat nem kívánunk elárulni, hiszen azt szeretnénk, hogy legyen a versenyzőknek is meglepetés.

Az első találkozót két éve hozták létre azzal a szándékkal, hogy egyrészt a közönség is jobban megismerje a munkagépeket, illetve az azokkal dolgozók bizonyíthassák a rátermettségüket és ügyességüket. A kezdeményezésnek sikere volt, így egyértelműen a folytatás mellett döntöttek. A 2016-os találkozót augusztus 6-án tartják, a versenyszámok a fél 10-es megnyitó után következnek, az eredményhirdetésre pedig várhatóan este hat óra körül kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!