Barlahida

2016.02.02. 17:42

Gyümölcsgénbank Barlahidának

Barlahida – A göcseji település is csatlakozik a tündérkert mozgalomhoz – ennek kapcsán tartottak egyeztető megbeszélést kedden este a helyi kultúrházban.

Gyuricza Ferenc

Az ötlet az önkormányzattól származik, s mint azt Hári Barnabás, az alig több mint száz lakosú település polgármestere lapunknak elmondta, már tettek is bizonyos előkészületeket. A  falu gyümölcsészeti génbankjának kialakítása érdekében mintegy hetven őshonos fáról vettek oltóágakat, amiket még decemberben el is vittek Kovács Gyula erdészhez, a mozgalom alapítójához. Jelenleg a májusban kialakítandó tündérkerthez keresik az alkalmas területet, a kedd esti megbeszélést részben ezzel a szándékkal hívták össze.

Az is felvetődött, hogy célszerű lenne létrehozni egy kertbarát kört is a településen, ami a tündérkert gondozásán túl a szőlészet, borászat, gyümölcsaszalás, de akár a pálinkafőzés terén is tudná segíteni előadások szervezésével vagy egyéb ismeretterjesztő, illetve közösségi programokkal a helyi lakosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!