Batyk

2016.04.26. 10:38

Batyki tervek: energetikai korszerűsítés, épületfelújítás

Batyk - Két pályázatot benyújtására készül Batyk önkormányzata. A tervekről Adorján Péter polgármester számolt be.

Szalay Csaba

Az egyik pályázat segítségével az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítését szeretnék elvégezni. A külső szigetelése mellett korszerű fűtési rendszert építenének ki. Az épület a legrégebbi hivatalok közé tartozik.

- Édesapám építtette községi jegyzőként 1950 táján - említette Adorján Péter, hozzátéve: azóta jelentősebb felújítás nem történt.

Adorján Péter polgármester

A másik cél az egykor iskolának épült kultúrház több mint száz éves épületének felújítása. Jelenleg egy 100 négyzetméteres színházterem és egy 40 négyzetméteres klubterem van benne, de nagy probléma, hogy hiányzik a vizesblokk. Az önkormányzat az erejéhez mérten mindkét épületen elvégezte már a nyílászárók cseréjét és a tetőfelújítást az állagmegóvás érdekében. A kultúrháznál a vizesedést acéllemezes szigeteléssel igyekeztek megállítani.

Az említett célokon kívül a temető kerítése mellett az élősövény-telepítés befejezését tervezik, és a középső utat zúzott kővel borítanák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!