Bázakerettye

2017.05.07. 16:50

A legjobb borokat díjazták

A legjobb helyi borokat mustrálta és értékelte is a szakértő zsűri nemrégiben mindkét településen.

Gyuricza Ferenc

Bázakerettyén a tavalyi kedvezőtlen időjárás miatt a szokottnál kevesebb, 26 mintával neveztek a gazdák, ebből kettő kapott arany minősítést. A falu bora címmel Iványi László szürkebarátját minősítették, a legjobb vörösbort Bécsi János hozta a bírálatra - vegyes borral nevezett a termelő -, a közönségdíj pedig szintén egy szürkebarátnak, Fülöp Csaba borának jutott.

A Kanizsához tartozó miklósfai városrészben a helyi kertbarát kör szervezte a borversenyt. A megmérettetésre 48 gazda 101 mintával - 68 fehérbor, 26 vörösbor és 7 rosébor - nevezett. A szakértőkből álló zsűri végül 17 arany, 47 ezüst, 28 bronz és 9 oklevél minősítést osztott szét. A Dr. Bakonyi Károly által nemesített szőlőkből készült borok közül az idén a legjobb Gyuricz József Cserszegi fűszerese lett. Miklósfa legjobb fehérborának Milávecz László Zenitjét választották, a városrész legjobb vörösbora címet Koncz Tivadar vegyes vörösbora érdemelte ki. A verseny legjobb fehérbora Czinki Ferenc Rajnai rizlingje lett, a verseny legjobb vörösborának Németh József Pinot Noir borát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!