Bázakerettye

2016.09.28. 17:35

A rehabilitációs program része - Közel félszáz szereplővel

Bázakerettye – Hat zalai intézmény mintegy félszáz gondozottja szerepelt azon a Ki Mit Tud? jellegű rendezvényen, amit szerdán tartottak a dél-zalai községben.

Gyuricza Ferenc

A Zala Megyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézete immár második alkalommal adott helyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének fenntartása alá tartozó felnőtt bentlakásos intézmények közös programjának. Mint azt Tomposné Gyuricza Judit, a házigazda intézmény vezetője lapunknak elmondta: Zalaegerszegről, Kehidakustányból, Magyarszerdahelyről, Búcsúszentlászlóról és Nagykanizsáról érkeztek szereplők, akik a klasszikus előadó-művészeti műfajok szinte valamennyi ágát lefedték. Volt tánc, ének, hangszeres zene, színjátszás, próza és vers, de még paródia is a kínálatban. A Ki Mit Tud? ezúttal sem verseny jelleggel, hanem bemutatóként zajlott, ám a zsűri értékelte a produkciókat, a szereplőket pedig kategóriánként jutalmazták is, elsősorban azokkal az ajándéktárgyakkal, amiket szintén az ellátottak készítettek az intézményi szociális foglalkozások keretében.

– Az ellátottak szempontjából nagyon fontosak ezek a rendezvények, ugyanis aktivizálja őket, s olyan elfoglaltságot jelent a számukra, amire akár hónapokon át készülnek – magyarázta Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, egyben a zsűri elnöke. – Nagyon sok programot szervezünk a számukra, a Ki Mit Tud? csupán egy volt ezek közül. Ezek a rendezvények azért is fontosak, mert a programok révén az ellátottak kimozdulnak az intézményeik falai közül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!