Becsehely

2015.06.30. 13:51

Egy 13 éves lány állítása szerint elrabolták Becsehelyről - a rendőrség nyomoz, s a bejelentés valóságtartalmát is ellenőrzi

Becsehely – Időről időre hallani titokzatos gyerekrablási kísérletekről szóló híreszteléseket, rémhíreket, ám ezeket a rendőrség mind megcáfolta. Egy becsehelyi lány azt állítja, múlt csütörtökön megpróbálták elrabolni.

Mirkó Imre

Fekete autós gyerekrablás áldozata lett csütörtökön 13 éves lányuk Becsehelyen; ezt állítják Molnárék. Pénteki látogatásunkkor az eset említésére sírni kezdett a kislány, akit a szülők jelenlétében kérdeztünk a részletekről.

- Még korábban a Facebookon ismerkedtem meg egy magát lánynak kiadó valakivel, akivel megegyeztünk, hogy ruhákat cserélgetünk. Úgy beszéltük meg, csütörtökön délután négy óra körül találkozunk a becsehelyi templomnál - mondta a lány.

Beszámolója szerint arrafelé gyalogolva figyelmes lett rá, hogy a templom parkolójából fekete színű, sárga rendszámtáblájú kombi autó kanyarodik ki és követni kezdi. Futásnak eredt, de a kocsi mellé ért, maszkos férfi ugrott ki belőle és belökte az autóba. Az autóban - folytatta a történetet - le akarták ragasztani a száját, de nem sikerült, mert ellenállt a lány, más módon viszont nem bántották. A lány szerint elöl ketten ültek, ők nem magyarul beszélgettek, a férfi pedig, aki berántotta a kocsiba, tört magyarsággal azt mondta, nyugodjon meg, elviszik messzire.

Molnár Szabolcs az édesapa és Mária az édesanya is szörnyűségként élte meg a történteket (Fotó: Mirkó Imre)

A lány elmondása szerint Nagykanizsán tudott az autóból megszökni. A férfiak beszélgettek, nem figyeltek rá, és a Intersparnál, a körforgalomnál, a Kaposvári út közelében, amikor az autó a forgalom miatt lelassított, kiugrott és a közelben, a Teleki úton lakó bátyjához menekült.

A szülők elmondása szerint lányuk csütörtök délután azzal ment el, hogy apró cukorkát vesz a fagyizóban, erre csak 100 forintot kapott.

Ezen a helyen rabolták el a lányomat - mutatja Molnár Szabolcs (Fotó: Mirkó Imre)

Érdeklődésünkre a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az alábbi választ küldte: a 13 éves sértett feljelentése alapján vizsgálat indult tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. A tényállás tisztázása, illetve a bejelentés valóságtartalmának ellenőrzése érdekében a főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz.

Lapunk információi szerint egyébként az eseményeknek nem volt szemtanúja a délutáni, forgalmas időpont ellenére. Minden bizonnyal ellenőrizni fogják a biztonsági kamerák felvételeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!