Fénykereszt a becsehelyi hegyen

2016. szeptember 18., 20:53 szerző: Mirkó Imre
komment
Vasárnap szentmise keretében áldották meg a becsehelyi hegyen a Molnár család által tavaly év végén emeltetett 7,38 méter magas fénykeresztet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A helybeli vállalkozó Molnár Zoltán és felesége rendszeres résztvevői a medjugorjei zarándoklatoknak, a kereszt állításának ötlete ott fogant meg. A hegyi birtokuk közelében egy tíz tulajdonos által birtokolt területet vásároltak meg és oda állíttatták fel a Plander László építész tervei alapján készült fénykeresztet, ami tavaly karácsonykor már világított is.


Molnár Zoltánné a keresztet állító család részéről szólt az előzményekről
Fotó: Mirkó Imre

A kereszt talapzatának tetejébe négy követ építettek be, amelyeket a Molnár család a szentföldi zarándoklatukról hozott. A kereszt magassága 7,38 méter, mivel a Golgota hegyén 738 méter magasan áll Krisztus keresztje. Színeinek jelentése: az észak-déli irányba mutató oldalon a fehér szín a feltámadást, míg a kelet-nyugati irányba mutató kék szín a Szűzanya iránti tiszteletet jelképezi.

A fénykeresztet mintegy félezer hívő, számos meghívott katolikus pap jelenlétében a Molnár család zarándoklatából származó Jordán vizével Fazakas Zoltán Márton, a premontrei rend csornai apátja ünnepélyes szentmise keretén belül áldotta meg.

Mirkó Imre

2016. szeptember 18., 20:53 szerző: Mirkó Imre

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...