Belezna

2016.10.16. 16:43

Tizenöt éves a falu nyugdíjasklubja

Belezna – Vacsorával és közös énekléssel ünnepelte szombaton a község nyugdíjasklubja fennállásának tizenötödik évfordulóját.

Szabó Zsófia

A lelkes helyi asszonyokból és a néhány szépszál férfiúból álló népes, közel húszfős csapatra büszkék a beleznaiak.

– Ápolják a néphagyományainkat és a településünk hírét is öregbítik – mondta Bődör István, a község polgármestere. Hozzátette, a klubtagok közül többen rendszeresen fellépnek énekes műsorral különböző rendezvényeken: a környező falunapokon és távolabbi városok pódiumán.

Szalay Gézáné (balról) vette át Bődör István polgármestertől az egyesület kimagasló tevékenységéért járó emléklapot. Mögöttük a klub alapító tagjai: Bátori Jenőné, Márkus Józsefné, Sgánecz Jánosné, Doleczki Józsefné, Takács Józsefné, Kele Jánosné, Vasics Józsefné és Mihóci Józsefné (Fotó: Gergely Szilárd)

Az elöljáró elárulta: nem csak erkölcsileg becsüli meg az önkormányzat a nyugdíjasokat. A klubot évente támogatják anyagilag, ugyanakkor a pénzügyi támogatásból nem marad ki a több mint kétszáz, helyi szépkorú egyike sem.

– Mi magunk is segítünk egymásnak, amiben csak tudunk – jegyezte meg a klub elnöke, Szalay Gézáné Ibolya. – A kéthetente tartandó találkozokón túl a hétköznapokban is összetartunk. Sőt, szívesen átadjuk az ifjaknak, amit magunk is az elődeinktől kaptunk szellemi örökségül – jelezte a hagyományőrző ezüstkorúak vezetője.

A kilencven éves Mihóci Józsefné a klub 2001-es alapítása óta erősíti a beleznai idősek körét.

– Régen biciklin érkeztem a klubfoglalkozásokra – sóhajtott Mariska néni. – Ma viszont már gyalog is alig tudok menni, ám ennek ellenére eljövök. A betegség vagy a munka sem tart attól vissza, hogy egy jót beszélgessek a „lányokkal”. Táncra azért mi már nem perdülünk a mulatságban – nevetett.

A késő éjszakáig tartó ünnepséget a beleznai fiatalasszonyokból álló Labdarózsa tánccsoport műsora, valamint a zalaszentbalázsi dalárda koncertje színesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!