Belföld

2009.11.27. 12:40

El akarta ütni a közterület-felügyelőt

Egy kamion sofőrje megtagadta saját és járműve okmányainak átadását, s el akarta gázolni az intézkedő közterület-felügyelőt.

zaol.hu

Budapesten, a Dombóvári úton a rendőrség szakembereivel együtt a behajtási engedélyek meglétét ellenőrizték. Az egyik megállított kamion - amelynek össztömege meghaladta a 12 tonnát - nem akarta a papírokat átadni, majd a teherautó jobb oldalán álló közterület-felügyelő felé szedte a kormányt, aki így a jármű orra elé került.

A kamion 4-5 méteren keresztül maga előtt tolta a felügyelőt, aki - a közlés szerint - saját lélekjelenlétének és fürge mozgásának köszönhette, hogy nem szenvedett súlyos sérülést.

Ezt követően a kamionsofőr elhajtott a helyszínről, de a felügyelő egyik társa feljegyezte a jármű rendszámát. Ez alapján a rendőrök azonosították a telephelyét és előállították a kamion vezetőjét. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tett.

Az FKF közleményében kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban egyre több atrocitás éri az ellenőrzést végző közterület-felügyelőket. A cég szerint ez a sikeres működés miatt van, mert a behajtási engedélyek ellenőrzésére szakosodott szolgálat 5 hónapos működése alatt 11 ezer szabálysértő teherautót állított ki a forgalomból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!