Belföld

2009.11.25. 15:33

Gyermekbántalmazás Egerbaktán

A Heves Megyei Egységes Gyermekvédelmi Intézet vezetője úgy tudja, hogy nem történt szemérem elleni erőszak az egerbaktai iskolában.

MTI/AP

Kocsa Erika erről szerdán tájékoztatta az MTI-t azt követően, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szemérem elleni erőszak miatt eljárást indított, miután feljelentést kaptak, hogy egerbaktai általános iskolások osztálytársnőjükkel erőszakoskodtak múlt pénteken.
   
A kislány, aki a gyermekvédelmi intézet által működtetett lakóotthonban él, az intézetvezető szerint neki csupán arról számolt be, hogy a ruháját rángatták, és fenyegették a tanítási idő alatt osztálytársai, illetve minderről mobiltelefonnal felvételt készítettek.
   
Ugyanakkor szexuális jellegű bűncselekményről nem tudnak, ilyenről a kislány sem tett említést nevelőinek, és a testén sem találtak erre utaló nyomokat - mondta a gyermekvédelmi szakember.
   
Az intézet egyébként éppen azért tett hivatalból feljelentést, mert a gyerekek felvételt készítettek az esetről. Arról viszont az igazgató nem adott tájékoztatást, hogy ez utóbbin mi látható. Így azt sem árulta el, hogy a kislány hány osztálytársa vett részt a bántalmazásában.
   
A történtek után egyébként az egerbaktaiból egy egri iskolába íratták át a negyedik osztályos kislányt - mondta Kocsa Erika.
   
Soltész Bálint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a gyermekkorú gyanúsítottak koruk miatt nem büntethetőek. Bővebb tájékoztatást a referens sem adott az ügyről.
   
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság  főkapitányság sajtószóvivője hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy szemérem elleni erőszak miatt eljárást indítottak egerbaktai általános iskolások ellen, akik osztálytársnőjükkel erőszakoskodtak múlt pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!