Belföld

2010.02.03. 14:34

MSZP: politikai értelemben már nincs Hagyó-ügy

Az MSZP szerint politikai értelemben megszűnt a "Hagyó-ügy", miután a volt főpolgármester-helyettes visszalépett az egyéni képviselőjelöltségtől, budapesti listás helyéről, illetve lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról is.

MTI/AP

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: "Hagyó Miklós barátunk tegnap tiszteletre méltó dolgot tett", az MSZP pedig reméli, hogy mihamarabb kiderül a volt városvezető ártatlansága.
   
A kormánypárti képviselő közölte: az MSZP a továbbiakban nem kívánja kommentálni ezt az ügyet.
   
Kérdésre válaszolva Nyakó István nem erősítette meg az MTI azon értesülését, hogy Katona Tamás pénzügyi államtitkár váltaná Hagyó Miklóst az egyéni képviselőjelöltségben.
   
A szocialista képviselő közlése szerint Semjén Zsolt, a KDNP elnöke egy január eleji nyilatkozatában azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt években mindent a károkozás, az amortizáció céljának rendelt alá azzal az alapvetéssel, hogy "minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek".
   
Nyakó István úgy látja, hogy a "Hagyó-ügy" szintén a Fidesz "amortizáló-károkozó" stratégiájának része, vagyis valójában a Fidesz-program három "kínos részletéről" kívánja elterelni a figyelmet.
   
Korábban ugyanis kiderült, hogy Kövér László választmányi elnök elszólása alapján "Orbán Viktor teljhatalomra tör, és a kétharmad megszerzésének rendel alá mindent", valamint hogy a Fidesz a svéd modellt tervezi bevezetni kormányra kerülése esetén, illetve hogy Mádi László elszólta magát arról, hogy a Fidesz az ingatlanadó bevezetésén dolgozik - fűzte hozzá.



Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!