Belföld

2010.03.19. 10:09

Vérfürdő Tényőn: nem járt pszichiátriai kezelésre a gyilkos

Brutális gyilkosság történt Tényőn hétfőn. Egy négyfős család - a 37 éves apa, 36 éves feleség, valamint 8 és 5 éves kislány - halt meg. A vérfürdő, melyet az apa rendezett, a sokat tapasztalt rendőröket is megrázta. Egy pszichológus a Kisalföldnek elmondta: háromszor találkozott a gyilkossal, aki orvosi tanácsot kért tőle.

Horváth A. Attila

Nem járt kezelésre a tényői gyilkos, csak orvosi tanácsot kért

Nem járt pszichiátriai kezelésre a tényői gyilkos, csak orvosi tanácsot kért - írta pénteken a Kisalföld egy név nélkül nyilatkozó pszichológusra hivatkozva.
A pszichológus a lapnak elmondta: háromszor találkozott a férfival, aki hétfőn meggyilkolta két gyermekét és feleségét, majd magával is végzett. Az orvos hozzátette: azt javasolta a férfinak, hogy panaszai súlyosbodása esetén forduljon pszichiáterhez, mert gyógyszeres kezelésre lesz szüksége.
„Az alapján, amit a két fiatal elmondott nekem, s ahogy a férj viselkedett a tragédia előtt egy hónappal, nem volt okom mentőt hívni, hogy azonnal vigyék a kórházba, s tartsák bent ” - mondta az orvos.
Közölte: noha rákérdeztek, a férfi „inkább hárította, nem hozta külön szóba”, hogy évtizedekkel ezelőtt édesapja önkezével vetett véget életének.


Az apa baltával gyilkolta meg szeretteit, majd egy láncfűrésszel elvágta a saját torkát

Vérfürdőként írta le a hétfőn felfedezett tényői négyes gyilkosságot az MTI-nek egy név nélkül nyilatkozó, a helyszínen járt rendőr.

Azt mondta, szúró- vagy vágóeszközökkel végeztek a harmincas éveikben járó szülőkkel, valamint két gyermekükkel, a nyolc- és ötéves kislánnyal.  

Kedd reggel, amikor már a helyszín közvetlen közelébe engedték a rendőrök az újságírókat, az MTI tudósítója azt láthatta, hogy egy félkész házban élt a meggyilkolt család. Az épület falai még vakolatlanok, itt-ott építőanyag-halmok állnak.

Tényő polgármestere úgy tudja, családi dráma történt.

Varga Gábor Kálmán az MTI tudósítójának kedd reggel a helyszínen azt mondta: a rendőröktől hallotta, hogy "nagy valószínűséggel családi dráma" áll a történtek hátterében.

Ezt a feltételezést erősíti a kisalföld.hu értesülése, mely szerint minden jel arra utal, hogy a rendőrök már tudják, ki követhette el a tényői gyilkosságot. A gyanúsított az apa, a 37 éves Sz. K., aki feltehetően öngyilkos lett.

A család hat éve költözött Tényőre, és mivel a szülők Győrben dolgoztak, a helyiek többsége nem igazán ismerte őket - közölte a polgármester, hozzátéve, hogy haragosukról sem tudnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A megyei rendőrfőkapitány kedden 14 órától sajtótájékoztatón számol be a tragédia körülményeiről. A tájékoztatóról a kisalfold.hu online közvetítést adott.

 „Rendkívül megrendítő volt a helyszín, nem kívánom senkinek, hogy hasonlót át kelljen élnie" - kezdte a tájékoztatót Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány.

„Három főt a gyermekszobában, a garázsban pedig a férjet találtuk meg, aki vértócsában feküdt. A helyszíni szemle során garázsban megtaláltuk azt a baltát is, amellyel meggyilkolta feleségét és két kislányát" – mondta dr. Bánhalmi Zsolt rendőrezredes, a megyei kapitányság bűnügyi igazgatója.

„Az elsődleges vizsgálatok szerint a férj pszichiátriai kezelés alatt állt, a bűncselekmény feltehetően hétfő reggel 8 és 9 óra között következett be. A férj egy nagyméretű baltával végezte ki a családját, majd megpróbálta az ereit felvágni, majd a mellkasába kést vágott, de ezek nem lettek végzetesek. Ezt követően nyúlt a láncfűrészhez; először a homlokát sebesítette meg, majd végül a torkán elvágta az ütőerét, s elvérzett" - írja a portál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!