Belföld

2011.03.01. 06:18

Hatalmas tűz egy műanyag-feldolgozó üzem raktában

Átterjedt a tetőszerkezetre a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem raktárában este nyolc óra óta tomboló tűz - közölte az országos katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. A helyszínen tartózkodó speciális mérőcsoport által szolgáltatott első adatok szerint nem került veszélyes gáz a levegőbe.

MTI

Petróczi Tímea elmondta, hogy a lakott területtől 500 méterre lévő égő raktár felől Nagytarcsa, Kerepes, illetve a főváros XVI. kerülete felé száll a füstfelhő, amely nem veszélyezteti a lakosságot, illetve a kistarcsai megyei kórházat.
   
Ha később változna a levegő összetétele, netán rendkívüli intézkedést kellene elrendelni, akkor arra a gödöllői polgári védelmi kirendeltség vezetőjének lenne jogosultsága – tette hozzá az OKF szóvivője.

   
Sérültről nem érkezett hír.
   
Petróczi Tímea korábban azt közölte az MTI-vel, hogy az este nyolc óra körül a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem raktárában kezdődött tűz körülbelül 400 négyzetméternyi területen pusztít, illetve hogy négyes fokozatú riasztás van érvényben. A tűz megfékezésén gödöllői, szentendrei és fővárosi tűzoltó egységek dolgoznak.
   

Az összesen 5 ezer négyzetméteres raktárépülethez vezényelték a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő csoportját, hogy méréseik nyomán intézkedni lehessen, ha netán káros gázok szabadulnának fel, s jutnának a levegőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!