Belföld

2011.05.06. 18:30

Nem tudott bért fizetni a pákozdi önkormányzat

Pákozdon nem tud bért fizetni a polgármesteri hivatal és az óvoda dolgozóinak az önkormányzat. Az adóhivatal inkasszót vetett ki falu pénzére a kerékpárút áfája miatt.

MTI

Takács János polgármester az fmh.hu kérdésére elmondta, az adóhivatal 34 milliós inkasszót vetett ki  a számlájukra a bicikliút áfája miatt. 
- A félreértések elkerülése végett, nincs csődben az önkormányzat - tette hozzá a polgármester. - Arról van szó, hogy az uniós pályázaton nyert összeg után - a kerékpárút építése miatt  - az áfát az önkormányzatnak  be kell fizetnie. Ezt az összeget az állam visszautalja, de az néhány hónap. Az önkormányzat nem tud bért  fizetni az inkasszó miatt.  A társulásban lévő  iskola  dolgozói a kistérségtől megkapták a fizetésüket. A pázmándi önkormányzat annyit segített - velük vagyunk óvodatársulásban -, hogy  kifizették a helyi  óvoda dolgozóit. Pákozdon az  önkormányzatnál, az óvodánál, a művelődési házban   türelmet kértünk a dolgozóktól, körülbelül két hét, amíg sikerül megszerezni a pénzt, hogy utalhassuk a béreket.

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!