Belföld

2012.02.10. 12:23

17,6 milliót húzott le a paptól

109 alkalommal kért kölcsönt és kapott is egy nő egy kecskeméti papról. Az asszony 27 hónap alatt összesen 17,6 millióval rövidítette meg az atyát, aki még kölcsönt is kért, hogy adni tudjon a nőnek.

zaol.hu

Az 54 éves Sz. Arankát  jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják. A nő D. Lajos piarista káplántól kért kölcsön 27 hónapon át, átlagosan hét és fél naponként, ám vissza nem adott egy fillért sem - számolt be  a Bors.

A nő különféle mesékkel hitegette a papot: hol temetésre kért pénzt, hol azért, hogy a sohasemvolt örökségéhez hozzájuthasson, de volt, hogy más elváltoztatott hangon, ügyvédnek kiadva magát telefonált  Lajos atyának, aki 12 milliót egy nagynénjétől örökölt ház árából adott, 5,5 milliót viszont maga is kölcsönkért 5-6 embertől.

A nőt  gyorsított eljárásban 2 év börtönre ítélték, és vissza kell fizetnie a 17,6 milliót. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a védő enyhítésért, illetve felfüggesztett büntetésért fellebbezett.

A tárgyalásról itt olvashat részleteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!