Belföld

2016.03.09. 12:24

Illegális bevándorlás - Együtt: Orbán folytatja a félelemkeltést

Budapest - Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy elősegítené a közös európai megoldás megteremtését, folytatja a félelemkeltést menekültügyben.

A migrációs válsághelyzet kihirdetésére reagáló - az MTI-hez szerdán eljuttatott - közleményében az ellenzéki párt úgy fogalmaz, hogy a Fidesz a válsághelyzet kihirdetésével "a tavaly megkezdett gyűlöletkampányával kijelölt úton halad tovább", amely nem teremt biztonságot a többségi társadalom számára, nem szolidáris a többi uniós tagállammal, a menedékkérőkkel szemben pedig embertelen. A Fidesz gyűlöletkampánya a félelem és a csökkenő biztonság terve, ami kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnök érdekét szolgálja - írták.

Hozzátették: az Együtt elutasítja a háborús riogatást, és olyan közös európai megoldás megteremtését sürgeti, amely a többségi társadalom számára biztonságos, a menedékkérőkkel pedig emberséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!