Belföld

2016.04.30. 14:45

A British Airways szabálysértő gépe miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

A British Airways szabályt sértő utasszállító repülőgépe miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgép a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással. A Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának a legmagasabb szintű riasztást rendelték el.

A magyar légierő készültségben lévő Gripenjei 12 óra 55 perckor szálltak fel, hogy a gép magyar légtérbe érkezésekor elfogják, azonosítsák a járatot, és biztosítsák áthaladását a magyar légtéren.

A légiközlekedési szabályokat megsértő Boeing utasszállító Magyarország légterében a Gripenek jelenlétét látva felvette a kapcsolatot a földi irányítással, majd elhagyta az ország légterét. A készenléti géppár 13 óra 21 perckor befejezte feladatát és leszállt - olvasható a minisztérium közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!