A Főtaxi nem ért egyet a demonstrációval, de a célokkal igen

2016. február 04., 20:26 forrás: MTI
komment
Vízy András, a Főtaxi szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön azt mondta: a cég a taxisok januári, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás elleni tüntetésével, annak módjával nem ért egyet, de az elérni kívánt célokkal igen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vállalat sofőrjeik nem vettek részt a demonstráción - közölte.

Emlékeztetett: kormányrendelet rögzíti, hogy fuvarszervező tevékenységet csak engedéllyel végezhet egy cég, valamint annak alapján sok feltételnek meg kell felelniük a taxisoknak és autóiknak is, viszont az Uber-sofőröknél mindez nem valósul meg.
A Főtaxi azt szeretné, hogy az összes piaci szereplőre egyformán vonatkozó jogszabályok legyenek érvényben, és aki ezeknek nem felel meg, azt vonják felelősségre - mondta Vízy András.

Arra kérdésre, hogy ezt miként lehetne megvalósítani, úgy válaszolt: nem a Főtaxi feladata a szabályok betartatása, ugyanakkor tanácsaikkal, szakmai véleményükkel segítenek az illetékeseknek.

A szóvivő kitért arra is, hogy a taxitársaságoknál van utasbiztosítás, míg - tette hozzá -, ha valaki egy Uber-autóban utazva megsérül, legfeljebb polgári peres úton tudja bizonyítani igazát.

A taxisok január 18-ától 21-éig akadályozták a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

2016. február 04., 20:26 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...