Belföld

2016.03.16. 16:40

A hangok mondták, hogy ölje meg barátja szüleit, megtette

A százhalombattai Sz. Krisztián 2014 novemberében egy késsel szúrta halálra a 65 éves G. Józsefet és feleségét, fiukat pedig egy napon át túszként tartotta fogva.

Az előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel vádolt férfi hétfőn állt először a bíróság elé. A tárgyaláson azt mondta, bizonyos "hangok" irányították a cselekedeteit.

A vádirat szerint a vádlott gyermekkora óta ismerte a házaspárt és vele nagyjából egyidős fiukat, G. Zoltánt, akiknek százhalombattai lakásába 2014. novemberében egy 18,9 centiméteres késsel felszerelkezve toppant be. Az anya közölte vele, hogy gyermeke nincs otthon, mire Sz. Krisztián előrántotta pengéjét, majd többször megszúrta. Közben a férj is belépett a szobába, és megpróbálta felelősségre vonni a férfit, aki viszont azonnal megtámadta. Miután G. József a földre rogyott, testét behúzta felesége mellé, aztán bezárta az ajtót és elmenekült.

G. Zoltán 17 óráig dolgozott, majd kerékpárral indult haza. Útközben találkozott össze a vádlottal, aki felajánlotta, hogy hazakíséri. Sz. Krisztián az ajtónál adta át neki a kulcsot, miközben megkérdezte, hogy "készen áll-e", illetve felszólította, hogy "ne sírjon". A holttesteket látva G. Zoltán teljesen kiborult. Zokogva kérlelte szüleit, hogy keljenek fel. A vádlott aznap nem hagyta, hogy elhagyja a lakást. Bezárta az ajtót, kezeit és lábait pedig összebilincselte. Reggel aztán barátja mobiljával videózta le a holttesteket.

 

A Blikk korábbi cikke szerint Sz. Krisztián ezután túszát magával rángatva mászott át a szemben lakó önkormányzati képviselő, Klimsa Artúr kertjébe, mert az ideglenesen nála lakó Bobonkov Dusant is meg akarta ölni.

Amikor hazajöttem, a két férfi már bent volt a szobámban. Krisztián előhúzott egy hatalmas tőrt és a telefonját, rajta a legyilkolt házaspár képével. Azt kérdezte: így akarsz járni te is? Ezután utasított, hogy induljak fel a szobába. Arra gondoltam, ha felmegyek, biztosan megöl

– idézte fel a lapnak Bobonkov Dusan.

 

A férfi kiabálni kezdett a képviselő után, aki rögtön odarohant, hogy megnézze, mi a baj.

Nagyon halkan, remegve (G. Attila) azt mondta, hogy a férfi megölte a szüleit. Először azt hittem, hogy beszívott, de láttam rajta, hogy nagyon ki van borulva. A messzebb álló Krisztiánt hiába akartam lefotózni a telefonommal, eltakarta az arcát. Menekülését azonban sikerült megörökítenem

– emlékezett vissza a képviselő.

Klimsa Artúr ekkor pillantotta meg az érdi rendőrkapitányt és a százhalombattai őrsparancsnokot, akik véletlenül jártak arra. Szólt is nekik, hogy meg kéne nézni a szomszéd házat, mert lehet, hogy megölték az ott lakókat. A gyanúsítottat két nappal később egy budaörsi buszon fogták el.

 

Sz. Krisztiánnal szemben előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Ügyét szerdán kezdte tárgyalni a Budapest Környéki Törvényszék.

A mai tárgyalási napon a vádlott meghallgatása zajlott, aki részletes beismerő vallomást tett, nem tagadta bűnösségét. Azt nyilatkozta, hogy a cselekmény elkövetésekor bizonyos hangok irányították a cselekedeteit

– közölte a Velvet kérdésére Gyimesi Kinga sajtótitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!