Belföld

2015.07.02. 12:19

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, nyári idő

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, nyári idő: csapadék nem várható, több helyen még a leghidegebb órákban is 20 Celsius-fok lehet, vasárnap 35 fokig melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hajnaltól nagy területen megélénkül a légmozgás, az Alföldön egy-egy erős széllökés is lehet. Kora reggelig a Dunántúlon még lehetnek felhősebb területek, napközben már nagy területen zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Kevés gomolyfelhő inkább csak a Dunántúlon és az ország keleti harmadában képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél kissé hűvösebb is lehet. A maximumhőmérséklet 31 fok körül alakul.

Szombaton derült időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Napközben 30-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap felhőtlen, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. A nappali maximumok 32-35 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szombat éjféltől!

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!