Belföld

2017.06.12. 18:25

"A Jobbik egykorrupciós párt"

BUDAPEST - A Jobbik korrupcióellenes plakátkampánya a korrupció melegágya - jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke sorolta: a Jobbik hazudott a plakátok számáról, arról, hogy kivel működnek együtt a kihelyezésükben, és az árról is.

Mediaworks-összeállítás

Megjegyezte: reklámszakemberek legóvatosabb becslése szerint a plakátkampány 2,5 milliárd forintba kerülhet. A Jobbik éves állami támogatása 476 millió forint. A politikus napnál világosabbnak nevezte, hogy ezt Simicska Lajos nagyvállalkozó fizette - akinek "plakáthelyein kampányolnak" -, és ezért nyilván kért valamit cserébe. "Na, ezt hívják korrupciónak"- mondta. Azt is kiemelte, hogy a Jobbik nem támogatja a pártok fekete finanszírozását megszüntető plakáttörvény-javaslatot, amit úgy kommentált: a Jobbik a korrupt pártfinanszírozási rendszerük fennmaradásában érdekelt.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök beszélt a kérdésről Fotó: FMH

Németh Szilárd kifejtette: Zagyva György Gyula, "a Jobbik kampányarca" néhány napja "egy szélsőliberális, már-már anarchista szervező", Gulyás Márton videoklipjében tűnt fel, amelyben többen, "a szélsőbaltól a szélsőjobboldalig", összefogva "kőkeményen nekimentek hazánk alkotmányos rendjének". Arról "prédikálnak", hogy a 2018-as parlamenti választáson kellene kezdeni valamit egy új rend létrejöveteléért - fogalmazott, úgy értékelve: ez "az ország demokratikus és alkotmány berendezkedése elleni támadás jobbikos részvétellel".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!