Belföld

2017.08.10. 17:10

A Jobbiknak tetszik Botka jelöltje

BUDAPEST Árnyékkormányának három tagját nevezte meg egy lapinterjúban Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

Mediaworks-összeállítás

Kifejtette: szívesen dolgozna Pogátsa Zoltán közgazdásszal, Andor Lászlóval, az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős korábbi tagjával és Komáromi Zoltán egészségpolitikussal, de több nevet egyelőre nem mondott.

Pogátsa Zoltán olyan közgazdász, aki a Jobbik számára is elfogadható nézeteket vall, ezt sugallja Vona Gábor pártelnök, aki a szakember egyik jegyzetét ajánlotta híveinek. Vona arra utalt, hogy Pogátsa szakmai véleménye egybecseng a Jobbik béruniós programjával.

Botka László tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, a demokratikus ellenzék sikeresen összefogott két rendkívül fontos ügyben. Ez azt jelzi, hogy mindenki megértette: a legfontosabb cél és Magyarország érdeke az Orbán-kormány leváltása - hangoztatta. A szocialisták a George Soros amerikai milliárdos egyeteme érdekében, illetve a kormányzásuk alatt devizahitelbe belebukott személyek megsegítése miatt hívtak össze rendkívüli parlamenti ülést. Botka szerint a fideszesek azt ígérték, megmentik a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket, akik helyzete azóta csak egyre nehezebbé vált . Hozzátette: az Orbán-kormány rengeteg kárt okozott Magyarországnak és a magyar családoknak. Botka László úgy értékelte, hogy semmilyen migrációs probléma nincsen, mivel az unió megállapodást kötött a törökökkel. Kifejtette: most már nem bontaná le a kerítést, mert a gyűlöletkeltő orbáni propaganda megfélemlítette az embereket. Mint mondta, miniszterelnökként azon fog dolgozni, hogy ez a félelem megszűnjön.

Botka László Fotó: MTI/Soós Lajos

A valóság az, hogy az MSZP és Botka László minden erejével arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést és bevándorlókkal árassza el Magyarországot - reagált a Fidesz Botka szavaira. Botka először a Reutersnek adott interjúban ismerte el, hogy ha a szocialisták kerülnek hatalomra, akkor azon lesznek, hogy minél gyorsabban lebontsák a kerítést, majd erre Brüsszelben személyesen is konkrét ígéretet tett. Csak arra van garancia, hogy amíg a Fidesz-kormány hivatalban van, a déli határokat védő kerítés állni fog, tovább harcolunk a betelepítési kvóták ellen, és továbbra is mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát - közölte a kormánypárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!