Belföld

2015.10.04. 13:25

A jövő héten lehűlésre kell készülni

A következő napokban változékony lesz az időjárás, napsütésre is számítani lehet, de többször borús, esős lesz az idő. A levegő fokozatosan lehűl, a hétvégén fagypont közeli minimumokra is készülni kell, helyenként a maximumok is 10 Celsius-fok körül alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn rövidebb időre süthet ki a nap. Elsősorban a középső és a keleti területeken várható zápor, délen, délkeleten egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 18-23 fok között valószínű.

Kedden több órás napsütés várható. Késő délutántól viszont a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, arrafelé a kora esti óráktól kezdődően szórványosan előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szerdán az ország északkeleti harmadában több órára kisüthet a nap, de az ország nagyobb részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A délnyugati megyékben több helyen, másutt legfeljebb elszórtan alakul ki eső, zápor. Az Észak-Alföldön olykor megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet általában 10-15 fok között valószínű, míg a kevésbé felhős északkeleti területeken 7-10 fok várható. A nappali maximumok 15-20, északkeleten 20-23 fok között alakulnak.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, eleinte több helyen előfordulhat eső, zápor, majd délután egyre inkább csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen megélénkül a szél, néhol egy-egy erős lökés is lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 14-20 fok között várható.
Pénteken is jellemzően erősen felhős lesz az ég, délen néhol kisebb eső sem kizárt. A minimumhőmérséklet 5-12 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 12-17 fok között alakulnak.

Szombaton napos idő várható csapadék nélkül, olykor viszont megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb 11-16 fok között alakul.

Vasárnap is megerősödhet olykor a szél. Emellett többnyire erősen felhős idő várható, főként a déli országrészben esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 1-9 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!