Belföld

2016.08.22. 13:32

A vizsgált irodaszerek többsége megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen

A közelgő iskolakezdés miatt tolltartókat, radírokat, színes ceruzákat és tornaruhákat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a szúrópróbaszerűen kiválasztott termékekből egy ceruzakészletnél, egy tolltartónál és egy tornaruhánál találtak hibákat.

Az NFH hétfői tájékoztatása szerint a laboratóriumban megvizsgált tízféle színesceruza-készlet közül egynél merült fel kifogás, a készletben található sötétzöld színű ceruza kadmiumtartalma meghaladta a jogszabályban előírt határértéket.

A tolltartóknál és a radíroknál a tiltott lágyítószer-tartalmat vizsgálták a hatóság szakemberei, négy tolltartó közül egynél mutattak ki tiltott lágyítószert, míg a radíroknál nem volt kifogás.

A tornaruháknál azt ellenőrizték a szakemberek, hogy a címkén szereplő nyersanyag-összetétel megfelel-e a valóságnak. Tízféle tornaruhát vizsgáltak, egynél kétféle, eltérő címke szerepelt, a többi megfelelt.

Bővebb információ a www.nfh.hu oldalon olvasható - közölte a hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!