Belföld

2016.02.09. 08:36

Áfacsaló húskereskedő cég ügyében indult nyomozás

Budapest - Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy húskereskedelemmel foglalkozó cég ügyében - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Lengyelországból hetente több kamion hús érkezett a kft. nevére egy budapesti ipari raktárba, amely több, húskereskedelemmel foglalkozó cég telephelyeként szolgál. A gyanú szerint a kft. virtuálisan működött: nem voltak alkalmazottai, a megrendelt áru közvetlenül a kft. vevőinek raktárába került, és onnan szállították tovább áruházláncokhoz.

Közölték, a cég 2015 második felében egyáltalán nem tett áfabevallást, és belföldi értékesítései után az áfát sem fizette be. Így több mint 215 millió forint áfát csalt el, és jogosulatlanul jutott árelőnyhöz a tisztességes kereskedőkkel szemben - tették hozzá.

Az ügyben több mint ötven helyszínen tartottak házkutatást, bizonyítékokat foglaltak le, és több mint hárommillió forint adótartozást végrehajtás alá vontak - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!