Belföld

2017.01.09. 07:01

Az alpolgármester a tél közepén fürdőzött a Hévízi-csatornában

A zalaköveskúti alpolgármester a Hévízi-csatornában ugyanis az élővilágot vette videóra.

A 444.hu információi szerint az alpolgármester napok óta készít a halakról videókat, és állítása szerint roppantul élvezi a dolgot, mert nincs olyan hideg a vízben, mint gondolnánk.

"Ha ebben a -13 fokban levetkőzik és fél percet mozdulatlanul áll, akkor a 18 fokos víz melegnek tűnik és  minden gond nélkül beleereszkedik. A víz hőmérsékletét az alulról sugárzó talajhő növeli. Az iszap melegebb a víznél is. A víz felszínén sincs hideg, mivel a kipárolgás felhevíti az ottani levegőt. A parton talán - 6 lehetett" - mondta Tolnai István, a zalaköveskúti alpolgármester.

Fotó: Varga György / MTI

A hideg víztől látszólag egyáltalán nem irtózó alpolgármester hobbiját Varga Györgynek, az MTI fotósának sikerült lencsevégre kapnia. Vasárnapi képén tűnt fel egy férfi, aki  a 32 éves hidegrekord napján látta elérkezettnek a pillanatot, hogy fürdőzzön a Hévízi-csatornában egyet.

Tolnai István szerint az élővilág most dúsabb, mint nyáron. Olyankor ugyanis a fürdőzők elriasztják a halakat, ilyenkor viszont százával hemzsegnek az ember körül a szivárványsügérek, és más különleges vízi élőlények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!